Είστε εδώ

Super Cars

Lamborghini: Πόσοι επισκέφτηκαν το μουσείο της το 2017;

του Γιώργου Ψαρρά

Χιλιάδες εισιτήρια έκοψε το 2017 το μουσείο της Lamborghini, το οποίο βρίσκεται στη Σαντ' Άγκατα Μπολονέζε.

Σύμφωνα λοιπόν με την Lamborghini το 2017 το μουσείο της υποδέχτηκε 100.000 επισκέπτες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Την ιστορία της Lamborghini μέσα από τα σπάνια κλασικά της μοντέλα γνώρισε καλύτερο ο μεγάλος αυτός αριθμός κοινού προερχόμενος από διάφορες εθνικότητες. Οι ντόπιοι, δηλαδή οι Ιταλοί, είχαν ποσοστό επισκεψημότητας 30%, οι Γερμανοί 9%, οι Γάλλοι και οι Βρετανοί 5%, οι Ολλανδοί 4%, οι Αμερικάνοι 15%, ενώ το 13% προήλθε από Ασία-Ειρηνικό.

Η αίγλη της Lamborghini προσέλκυσε επίσης σημαντικό αριθμό ανήλικων επισκεπτών, ενώ άνοδος 35% καταγράφηκε στις γυναίκες που πέρασαν την πύλη του μουσείου. Το μεγαλύτερο κύμα επισκεπτών (50%) έφτασε μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου, ενώ μεγαλύτερη προσέλευση υπήρξε τα Σάββατα, τις Δευτέρες και τις Παρασκευές.

Παράλληλα η απόφαση της Lamborghini να ανοίξει τη γραμμή παραγωγής προς το κοινό όταν η παραγωγή είχε σταματήσει λόγω διακοπών, αύξησε σίγουρα το ενδιαφέρον.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.