Είστε εδώ

Super Cars

Lamborghini: Μπαίνει στην υβριδική εποχή

του Σωτήριου Χάλλα

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Οι Ιταλοί σχεδιάζουν εδώ και αρκετό καιρό τη μετάβασή τους στη νέα εποχή και ετοιμάζουν να δείξουν τα πρώτα δείγματα γραφής στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που θα γίνει στη γερμανική πόλη 12 – 22 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο του οποίου ο εσωτερικός κωδικός είναι LB48H. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για αυτό το project όμως ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της εταιρείας, Φεντερίκο Φοστσίνι, δήλωσε ότι πρόκειται για μοντέλο περιορισμένης παραγωγής στο πρότυπο των Centenario, Reventon και Veneno.

Η Lamborghini θα κατασκευάσει μόλις 63 μονάδες. Ο αριθμός συμβολίζει τη χρονιά ίδρυσης της μάρκας με έδρα τη Σαντ’ Αγκάτα που είναι το 1963. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχουν ήδη πουληθεί και τα 63 μοντέλα.

Αν και ο Φοστσίνι δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένα, γνωρίζουμε ότι το νέο μοντέλο θα φέρει στοιχεία από το φουτουριστικό πρωτότυπο Terzo Millennio που είχε παρουσιαστεί το Νοέμβριο του 2017 (το πρωτότυπο που βλέπουμε στην εικόνα).

Όσον αφορά το κινητήριο σύνολο, θα είναι υβριδικό και θα συνδυάζει το γνώριμο V12 βενζινοκινητήρα των 6.5 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ άγνωστης, προς το παρόν, απόδοσης το οποίο θα κινεί τον εμπρός άξονα, κάνοντας το αυτοκίνητο τετρακίνητο. Σύμφωνα με φήμες η συνολική απόδοση θα φτάνει τους 850 ίππους.

Εκτός από το LB48H ο Φορστσίνι είπε ότι στη Φρανκφούρτη η Lamborghini ετοιμάζει ακόμα μία έκπληξη η οποία πιστεύεται ότι είναι η υβριδική Urus. Τέλος, ο Ιταλός έκανε αναφορά και στο διάδοχο της Aventador λέγοντας ότι δεν πρόκειται να το δούμε πριν από το 2020 και ότι ο υβριδικός του κινητήρας θα επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για απόσταση 30 έως 50 χιλιομέτρων.

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.