Είστε εδώ

Super Cars

Lamborghini: Η αγωνιστική Urus ST-X

του Σωτήριου Χάλλα

Την ονομασία Urus ST-X την είδαμε για πρώτη φορά στο πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει η Lamborghini το 2018, το οποίο τότε είχε χαρακτηρίσει ως το πρώτο Super SUV στον κόσμο των αγωνιστικών.

Από τότε δεν είχαμε κάτι νεότερο, όμως τώρα φαίνεται ότι θα υπάρξει έκδοση με αυτή την ονομασία, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020. Συγκεκριμένα, μιλώντας για την εν λόγω έκδοση ο Μαουρίτσιο Ρετζιάνι, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της ιταλικής μάρκας, είπε ότι η εμφάνιση της ST-X θα γίνει στο πλαίσιο του 2020 Lamborghini Super Trofeo World Final που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου.

Η Urus ST-X σε επίπεδο κινητήρα δεν έχει καμία διαφορά από τις απλές εκδόσεις, αφού συνεχίζει να χρησιμοποιεί το διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 σύνολο των 4.0 λίτρων που αποδίδει 650 ίππους και 850 Nm ροπής.

Η μεγάλη αλλαγή έγκειται στο σημαντικά πιο χαμηλό βάρος. Για την ακρίβεια, η Urus ST-X έχει χάσει περίπου το 1/4 του βάρους της. Για την ακρίβεια, είναι κατά 550 κιλά πιο ελαφριά, ρίχνοντας την ένδειξη της ζυγαριάς στα 1.650 κιλά.

Εκτός από την Urus ST-X στο μέλλον περιμένουμε ακόμα μια έκδοση του ιταλικού SUV, η οποία θα είναι plug-in υβριδική, έργο σχετικά εύκολο δεδομένου ότι χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με άλλα μοντέλα του ομίλου (όπως οι Porsche Cayenne και Bentley Bentayga) τα οποία έχουν ήδη plug-in υβριδικές εκδόσεις ή θα αποκτήσουν σύντομα.

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.