Είστε εδώ

Super Cars

Lamborghini Huracan: Και όμως μπορεί να γίνει χειροκίνητη. Δείτε πώς (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Όταν η Lamborghini παρουσίασε τη Huracan το 2014, το μοντέλο που αντικατέστησε τη Gallardo, πολλοί ήταν εκείνοι που απογοητεύτηκαν από την απουσία επιλογής χειροκίνητου κιβωτίου, όμως όπου υπάρχει θέληση (και χρήμα) υπάρχει και τρόπος.

Μάλλον αυτό σκέφτονταν οι άνθρωποι ενός βελτιωτικού οίκου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την ονομασία B is for Build όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πρώτη Huracan με χειροκίνητο κιβώτιο.

Για να τα καταφέρουν χρησιμοποίησαν το εξάρι που χρησιμοποιούσε το R8. Με αυτόν τον τρόπο είχαν όλα τα μέρη όπως οι ντίζες, ο λεβιές επιλογής σχέσεων, ο συμπλέκτης, κ.α. ενώ παράλληλα δεν ανησυχούσαν αν το κιβώτιο θα μπορούσε να αντέξει την ισχύ του ιταλικού supercar.

Παρακολουθώντας το βίντεο βλέπουμε ότι ήταν μια δύσκολη διαδικασία, τόσο στην εύρεση όλων των απαιτούμενων μερών, όσο και στο “μοντάρισμα” αφού για να τοποθετήσουν το λεβιέ έπρεπε να κόψουν κομμάτια του κεντρικού τούνελ, ακόμα και να αλλάξουν τη θέση κάποιων σωλήνων ψύξης.

Τα αυτόματα κιβώτια τείνουν να γίνουν ο κανόνας στα supercars και ένας από τους λόγους που γίνεται αυτό είναι οι επιδόσεις, ωστόσο είναι ωραίο όποιος το επιθυμεί, να έχει τη δυνατότητα να μην αποχωριστεί το λεβιέ και το συμπλέκτη.

Σχετικά άρθρα

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.