Είστε εδώ

Super Cars

Lamborghini Huracan: Και όμως μπορεί να γίνει χειροκίνητη. Δείτε πώς (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Όταν η Lamborghini παρουσίασε τη Huracan το 2014, το μοντέλο που αντικατέστησε τη Gallardo, πολλοί ήταν εκείνοι που απογοητεύτηκαν από την απουσία επιλογής χειροκίνητου κιβωτίου, όμως όπου υπάρχει θέληση (και χρήμα) υπάρχει και τρόπος.

Μάλλον αυτό σκέφτονταν οι άνθρωποι ενός βελτιωτικού οίκου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την ονομασία B is for Build όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πρώτη Huracan με χειροκίνητο κιβώτιο.

Για να τα καταφέρουν χρησιμοποίησαν το εξάρι που χρησιμοποιούσε το R8. Με αυτόν τον τρόπο είχαν όλα τα μέρη όπως οι ντίζες, ο λεβιές επιλογής σχέσεων, ο συμπλέκτης, κ.α. ενώ παράλληλα δεν ανησυχούσαν αν το κιβώτιο θα μπορούσε να αντέξει την ισχύ του ιταλικού supercar.

Παρακολουθώντας το βίντεο βλέπουμε ότι ήταν μια δύσκολη διαδικασία, τόσο στην εύρεση όλων των απαιτούμενων μερών, όσο και στο “μοντάρισμα” αφού για να τοποθετήσουν το λεβιέ έπρεπε να κόψουν κομμάτια του κεντρικού τούνελ, ακόμα και να αλλάξουν τη θέση κάποιων σωλήνων ψύξης.

Τα αυτόματα κιβώτια τείνουν να γίνουν ο κανόνας στα supercars και ένας από τους λόγους που γίνεται αυτό είναι οι επιδόσεις, ωστόσο είναι ωραίο όποιος το επιθυμεί, να έχει τη δυνατότητα να μην αποχωριστεί το λεβιέ και το συμπλέκτη.

Σχετικά άρθρα

To νέο e-Racer είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα της Cupra, το οποίο δείχνει το «ρεύμα» που θα επικρατήσει μάλλον στο μηχανοκίνητο αθλητισμό του μέλλοντος.

Το πρώτο τριήμερο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης τελείωσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, δηλαδή με τη Mercedes να κάνει τους δύο καλύτερους χρόνους της ημέρας.

Καυτό αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου καθώς είναι προγραμματισμένες οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία που θα ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη είναι 31.

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.