Είστε εδώ

Super Cars

Koenigsegg: "Κυνηγάει" τα 500 χλμ./ώρα. Πώς θα τα καταφέρει;

του Σωτήριου Χάλλα

Μέχρι πριν μερικούς μήνες ο στόχος των τριών κατασκευαστών που ασχολούνται με την κατασκευή του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο, Koenigsegg, Hennessey και SSC, ήταν να “σπάσουν το φράγμα” των 300 μιλίων/ώρα ή αλλιώς, των 482.80 χλμ./ώρα.

Παρά τις προσπάθειες των τριών εταιρειών, τελικά ήταν η Bugatti αυτή που τα κατάφερε με μία ειδική έκδοση της Chiron που ονομάζεται Chiron Super Sport 300+ και η οποία κατάφερε να κινηθεί με 304.77 μίλια/ώρα ή 490.48 χλμ./ώρα. Παρά το γεγονός ότι κινήθηκε με αυτή την ταχύτητα η Chiron Super Sport 300+ δεν είναι επίσημα το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο, επειδή κινήθηκε μόνο προς τη μία κατεύθυνση. Για να καταχωρηθεί κάποιο ρεκόρ ταχύτητας σε ένα αυτοκίνητο, πρέπει στο δρόμο που θα γίνει η δοκιμή το αυτοκίνητο να κινηθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Έτσι, το ρεκόρ κρατάει ακόμα το Koenigsegg Agera RS με 277.87 μίλια/ώρα ή 447.19 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η Bugatti κατάφερε να ξεπεράσει τα 300 μίλια/ώρα, πλέον ο στόχος έχει τεθεί πιο ψηλά. Συγκεκριμένα στα 500 χλμ./ώρα με την Koenigsegg να είναι η πρώτη που δηλώνει ανοιχτά ότι θα προσπαθήσει να πετύχει αυτή την ταχύτητα.

Πριν το επίτευγμα της Bugatti η σουηδική εταιρεία είχε αναφέρει ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μία ειδική έκδοση της Jesko, του νεότερου μοντέλου της γκάμας της το οποίο παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης στο 2019, με την ονομασία Jesko 300.

Πλέον, με τα 300 μίλια/να ανήκουν στους Γάλλους, η Koenigsegg θα παρουσιάσει στο φετινό σαλόνι αυτοκίνητου της Γενεύης ένα πρωτότυπο με την ονομασία Mission 500, το οποίο θα είναι μια ακόμα πιο τροποποιημένη έκδοση της Jesko 300.

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε ένα αυτοκίνητο να κινείται με τόσο υψηλή ταχύτητα.

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.