Είστε εδώ

Super Cars

Koenigsegg Jesko: Το αυτοκίνητο των 300 μιλίων/ώρα (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Για την κίνηση του Jesko φροντίζει ένα V8 twin-turbo σύνολο 8.0 λίτρων το οποίο αποδίδει 1.600 ίππους με καύσιμο Ε85. Μία καινοτομία στην οποία έχουν προχωρήσει οι Δανοί προκειμένου να εξαφανίσουν το turbo lag είναι ότι στάδιο τούρμπο έχουν ενσωματώσει από έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα ώστε να μπαίνει συμπιεσμένος αέρας που θα κινεί τις φτερωτές όταν δεν επαρκούν τα καυσαέρια. Ακόμα ένα στοιχείο που ξεχωρίζει είναι το κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο είναι κατασκευασμένο από την ίδια την Koenigsegg, είναι είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη όμως δεν έχει συγχρονιζέ γρανάζια. αυτό επιτρέπει αλλαγές ταχυτήτων να γίνονται με αστραπιαίο ρυθμό.

Όλη η διαδικασία της παραγωγής απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς πραγματοποιείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στο χέρι. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται χιλιάδες ώρες για το κάθε μοντέλο. Χαρακτηριστικά, μόνο η βαφή του Jesko χρειάζεται περίπου 600 με 800 ώρες.

Φυσικά, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με κόστος που αγγίζει τα 3 εκατομμύρια οπότε είναι αναμενόμενα τέτοια στοιχεία, ως ένα βαθμό.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Την ερχόμενη άνοιξη η Ford σκοπεύει να ζωντανέψει ένα θρύλο, αυτόν του Mustang Mach 1, που γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»