Είστε εδώ

Super Cars

Koenigsegg Jesko: Το αυτοκίνητο των 300 μιλίων/ώρα (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Για την κίνηση του Jesko φροντίζει ένα V8 twin-turbo σύνολο 8.0 λίτρων το οποίο αποδίδει 1.600 ίππους με καύσιμο Ε85. Μία καινοτομία στην οποία έχουν προχωρήσει οι Δανοί προκειμένου να εξαφανίσουν το turbo lag είναι ότι στάδιο τούρμπο έχουν ενσωματώσει από έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα ώστε να μπαίνει συμπιεσμένος αέρας που θα κινεί τις φτερωτές όταν δεν επαρκούν τα καυσαέρια. Ακόμα ένα στοιχείο που ξεχωρίζει είναι το κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο είναι κατασκευασμένο από την ίδια την Koenigsegg, είναι είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη όμως δεν έχει συγχρονιζέ γρανάζια. αυτό επιτρέπει αλλαγές ταχυτήτων να γίνονται με αστραπιαίο ρυθμό.

Όλη η διαδικασία της παραγωγής απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς πραγματοποιείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στο χέρι. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται χιλιάδες ώρες για το κάθε μοντέλο. Χαρακτηριστικά, μόνο η βαφή του Jesko χρειάζεται περίπου 600 με 800 ώρες.

Φυσικά, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με κόστος που αγγίζει τα 3 εκατομμύρια οπότε είναι αναμενόμενα τέτοια στοιχεία, ως ένα βαθμό.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

18η ανάβαση Δημητσάνας

Στην καρδιά του καλοκαιριού, 20 και 21 Ιουλίου, διεξάγεται στην ορεινή Γορτυνία, η ανάβαση Δημητσάνας - Zυγοβιστίου με οργανωτή το σωματείο StartLine.

Ράλι Ρώμης

Ένας από τους Ιταλούς οδηγούς «πρώτης γραμμής» ο Ουμπέρτο Σκάντολα με τον μόνιμο συνοδηγό του Γκουίντο Ντ’ Αμόρε, πρωταθλητές Ιταλίας 2013, θα μοιραστούν τα bucket του Hyundai i20 R5 στο ράλι Ρώμης 19-21 Ιουλίου.

25ο ράλι Ηπειρωτικό

Από την Ελετά Sport, το σωματείο που διοργάνωσε το 25ο  Ηπειρωτικό ράλι λάβαμε από το Δ.Σ. μια σειρά απαντήσεων για το άρθρο που αναρτήσαμε στο motori.gr

Mercedes

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι η εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους που κάνει πιο χαλαρή την οδήγηση, ενώ ταυτόχρονα ξεκουράζει τα αφτιά στις πολύβουες μεγαλουπόλεις.

Ράλι Φινλανδίας

Η ατυχία κτύπησε τον Έβανς και οι γιατροί συνέστησαν στον εργοστασιακό οδηγό της Ford να μην συμμετάσχει στο ράλι Φινλανδίας.

Ο λόγος είναι ότι στο ράλι Εσθονίας μετά από ένα άλμα, και έτσι όπως προσγειώθηκε το Fiesta WRC, είχε σαν αποτέλεσμα να τρανταχτεί η σπονδυλική στήλη του Έβανς.

Silk Way Rally

Με τη δέκατη μέρα και ένατη Ειδική Διαδρομή ολοκληρώθηκε το Silk Way Rally, ένας αγώνας ο οποίος απλώνεται σε τρεις χώρες, Ρωσία (στο κομμάτι της Σιβηρίας), Μογγολία και Κίνα και περνάει από εξαιρετικά δύσβατα και αφιλόξενα εδάφη όπως η έρημος Γκόμπι.

Electrify America

Μία μόδα που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο internet και ειδικότερα στα social media και τις εφαρμογές instant messaging είναι τα emojis, δηλαδή μικρές εικόνες οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους συνομιλητές για να συμπυκνώσουν το λόγο τους και να μη χρειάζεται να γράφουν μακροσκελείς π

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ εξάμηνο του 2019 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει άνοδο.

SEAT Tarraco 1.5 ΤSI ACT

Αρχικά νομίζαμε ότι τα αυτοκίνητα επιβράδυναν και μας κοίταζαν, καθώς σταματήσαμε πάνω σε μια στροφή (είχαμε πάρει μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχε άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφοριακή ροή) προκειμένου να έχουμε τη μαγευτική θέα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Honda

Ό,τι πιο “φρέσκο” έχει να παρουσιάσει η Honda στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το μοντέλο πόλης Honda E όμως οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί.