Είστε εδώ

Super Cars

Koenigsegg Jesko: Το αυτοκίνητο των 300 μιλίων/ώρα (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Για την κίνηση του Jesko φροντίζει ένα V8 twin-turbo σύνολο 8.0 λίτρων το οποίο αποδίδει 1.600 ίππους με καύσιμο Ε85. Μία καινοτομία στην οποία έχουν προχωρήσει οι Δανοί προκειμένου να εξαφανίσουν το turbo lag είναι ότι στάδιο τούρμπο έχουν ενσωματώσει από έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα ώστε να μπαίνει συμπιεσμένος αέρας που θα κινεί τις φτερωτές όταν δεν επαρκούν τα καυσαέρια. Ακόμα ένα στοιχείο που ξεχωρίζει είναι το κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο είναι κατασκευασμένο από την ίδια την Koenigsegg, είναι είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη όμως δεν έχει συγχρονιζέ γρανάζια. αυτό επιτρέπει αλλαγές ταχυτήτων να γίνονται με αστραπιαίο ρυθμό.

Όλη η διαδικασία της παραγωγής απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς πραγματοποιείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στο χέρι. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται χιλιάδες ώρες για το κάθε μοντέλο. Χαρακτηριστικά, μόνο η βαφή του Jesko χρειάζεται περίπου 600 με 800 ώρες.

Φυσικά, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με κόστος που αγγίζει τα 3 εκατομμύρια οπότε είναι αναμενόμενα τέτοια στοιχεία, ως ένα βαθμό.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Πορτογαλίας

Στο ράλι Πορτογαλίας είναι η επόμενη συμμετοχή των Λέμπ-Ελενά. Αυτό λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Το γιατί; Στις επόμενες γραμμές.

Ράλι Πορτογαλίας και Σαρδηνίας

Η εταιρία V Team Project του Στέλιου Φάκαλη διοργάνωσε 3ήμερο δοκιμών για τον Νικολάι Γκριάζιν στην περιοχή της Κόστα Σμεράλντα (Σαρδηνία), που να ταιριάζουν και με τα χώματα του ράλι Πορτογαλίας.

Νέο Skoda Scala

Διαθέσιμο είναι πλέον στην ελληνική αγορά το νέο Skoda Scala, το οποίο προσφέρεται με μια άκρως δελεαστική αρχική τιμή που συνοδεύεται από πλούσιο εξοπλισμό.

Renault

Κόντρα σε όσους υποστηρίζουν ότι οι κινητήρες πετρελαίου τείνουν προς εξαφάνιση η Renault εμπλουτίζει τη σχετική γκάμα του Megane.

Cupra

Για πρώτη φορά είδαμε από κοντά το νέο Formentor στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ η Cupra ξεκίνησε από ένα μαγικό μέρος να οραματίζεται τη δημιουργία του.

Ηλεκτρικά πατίνια

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών (e-scooters) τόσο σε δρόμους όσο και σε ποδηλατόδρομους επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη δραστηριοποίηση εταιρειών που σχετίζονται μόνο με αυτό το αντικείμενο αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο χώρο.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo έχει πολύ μακρά ιστορία στον αγώνα Mille Miglia που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία και στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης παρουσίασε μία ολόχρυση έκδοση της Giulia.

Νίκι Λάουντα

Ο θρύλος της Formula 1, o Αντρέας Νίκολαους «Νίκι» Λάουντα,  τρεις φορές πρωταθλητής (1975, 1977 και 1984), δεν είναι πια εδώ… Άφησε το μάταιο αυτό κόσμο, τη νύχτα σε ηλικία 70 ετών.

Mercedes X-Class

Στο στοιχείο της κυριολεκτικά βρίσκεται η Mercedes X-Class με τη νέα της έκδοση ονόματι Element, καθώς καταφέρνει να ξεχωρίσει, όπως έκανε και από την εμφάνιση της εισάγοντας την κατηγορία των premium pickup.

ΒΜW i8

Το αμάξωμα της BMW i8 είναι σίγουρα από τα πιο φουτουριστικά που έχει δημιουργήσει η βαυαρική εταιρεία, ενώ μοιάζει να το έχει σμιλεύσει κάποιος επιδέξιος γλύπτης με αρκετή φαντασία.