Είστε εδώ

Super Cars

Koenigsegg: Εξάτμιση που "δίνει" 300 ίππους (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Οι προδιαγραφές ρύπων τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε πολλές πολιτείες των Η.Π.Α. όπως η Καλιφόρνια, αλλά και σε άλλα σημεία σε όλον τον κόσμο, γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές, με αποτέλεσμα το έργο των εταιρειών που κατασκευάζουν supercars και hypercars να γίνεται συνεχώς δυσκολότερο.

Ωστόσο, οι μηχανικοί των εταιρειών αυτών καταφέρνουν συνεχώς να βρίσκουν τρόπους ώστε οι δημιουργίες τους να τηρούν τα όρια των νόμων, αλλά ταυτόχρονα να γίνονται κάθε φορά και ισχυρότερα.

Ένας τρόπος που χρησιμοποιούν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να μειώσουν τις εκπομπές των αυτοκινήτων είναι οι καταλυτικοί μετατροπείς, ή πιο απλά γνωστοί ως καταλύτες. Επίσης, πολλά αυτοκίνητα διαθέτουν και προκαταλύτη ο ρόλος του οποίου είναι να αναλαμβάνει τον “καθαρισμό” των καυσαερίων, όσο ο καταλύτης δεν βρίσκεται ακόμα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Αν και στο θέμα των καυσαερίων ο προκαταλύτης κάνει πολύ καλή δουλειά, το πρόβλημα είναι ότι λόγω του τρόπου που λειτουργεί “κλέβει” σημαντικό μέρος από την ισχύ του αυτοκινήτου.

Η Koenigsegg κλήθηκε πρώτη φορά να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα το 2004. Τότε δημιούργησε έναν μικρό προκαταλύτη ο οποίος τοποθετήθηκε στον θάλαμο καυσαερίων. Αυτό σήμαινε πως όταν το φορτίο ήταν χαμηλό, τα καυσαέρια περνούσαν από τον προκαταλύτη, ενώ όταν αυξανόταν το φορτίο και ο καταλύτης είχε ζεσταθεί αρκετά, τα καυσαέρια παρέκαμπταν τον προκαταλύτη και κατευθύνονταν στον βασικό καταλυτικό μετατροπέα. Μόνο από αυτή την αλλαγή το όφελος έφτανε τους 100 ίππους.

Το 2011, όμως, οι Σουηδοί πήγαν ένα βήμα παρακάτω. Στην Agera RS για να πετύχουν κάτι αντίστοιχο χρησιμοποίησαν βαλβίδες οι οποίες άνοιγαν και έκλειναν ανάλογα με το φορτίο και τη θερμοκρασία του συστήματος, ώστε να κατευθύνουν τα καυσαέρια στον προκαταλύτη ή τον καταλύτη. Η εφαρμογή αυτή της ιδέας οδήγησε σε όφελος 300 ίππων.

Παραδείγματα όπως αυτό δείχνουν το πώς οι άνθρωποι στην αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάζονται να σκεφτούν διαφορετικά και να βρουν συνεχώς νέους τρόπους ώστε να εκμεταλλευτούν τους νόμους της φύσης τόσο πολύ, που να ακροβατούν με την παραβίασή τους.

Σχετικά άρθρα

Joachim –Jockel-Winkelhock

Στο Σπλιτ της Κροατίας, κατά τη διάρκεια τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του νέου Opel Corsa, το παρών έδωσε και μια μεγάλη μορφή του γερμανικού αλλά και διεθνούς motorsport, o Joachim Winkelhock.

Renault

Η αναζήτηση της Renault, για τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου συνεχίζεται και τώρα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες φήμες, σχετικά με πιθανά ονόματα.

JCB

Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορα παράξενα ρεκόρ και ένα από αυτά είναι εκείνο για το ταχύτερο τρακτέρ του κόσμου, το οποίο έσπασε η JCB με το μοντέλο Fastrac Two που δέχτηκε τροποποιήσεις ειδικά για την περίσταση.

Skoda

Πάμε μια βόλτα μέχρι το Βριχαμπί της Τσεχίας, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Skoda για να γιορτάσουμε μαζί της το νέο ρεκόρ που πέτυχε στην παραγωγή αυτόματων κιβωτίων.

Formula 1: Γκραν Πρι Βραζιλίας

Μία φράση που χρησιμοποιείται σε όλα τα αθλήματα, αρκετά συχνά είναι ότι “τα ρεκόρ είναι για να σπάνε”, κάτι που επιβεβαιώνεται συνεχώς στη Formula 1, ακόμα και σε τομείς που θεωρείται σχεδόν ακατόρθωτη η περαιτέρω βελτίωση.

Porsche 99X Electric

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα της Porsche θα δώσει το «παρών» στο επερχόμενο Σαλόνι του Λος Άντζελες.

Volkswagen

Η Volkswagen σκοπεύει την επόμενη πενταετία να αυξήσει τις επενδύσεις της στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και σε εκείνον των ψηφιακών λύσεων μετακίνησης, φτάνοντας το ποσό των 60 δις ευρώ.

Hλεκτροκίνηση

Στις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι πραγματοποιήθηκε συνέδριο με θέμα την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Νέο Ford Mustang Mach-E

Οι παραδόσεις πρέπει να τηρούνται σύμφωνα με το θυμόσοφο λαό μας, ωστόσο η Ford έχει μάλλον αντίθετη άποψη και για το λόγο αυτό αποφάσισε μετά από 55 ολόκληρα χρόνια να «πειράξει» την πιο διαχρονική της σιλουέτα.

Δύναμη vs χαμηλό βάρος

Την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio μπορεί κάποιος να την εντάξει στα supercar των SUV, αφού ο V6 κινητήρας των 2.9 λίτρων, αφ’ ενός διαθέτει την απαραίτητη ισχύ που φτάνει τους 510 ίππους, αφ’ ετέρου έχει αναπτυχθεί από τη Ferrari.