Είστε εδώ

Super Cars

Koenigsegg: Εξάτμιση που "δίνει" 300 ίππους (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Οι προδιαγραφές ρύπων τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε πολλές πολιτείες των Η.Π.Α. όπως η Καλιφόρνια, αλλά και σε άλλα σημεία σε όλον τον κόσμο, γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές, με αποτέλεσμα το έργο των εταιρειών που κατασκευάζουν supercars και hypercars να γίνεται συνεχώς δυσκολότερο.

Ωστόσο, οι μηχανικοί των εταιρειών αυτών καταφέρνουν συνεχώς να βρίσκουν τρόπους ώστε οι δημιουργίες τους να τηρούν τα όρια των νόμων, αλλά ταυτόχρονα να γίνονται κάθε φορά και ισχυρότερα.

Ένας τρόπος που χρησιμοποιούν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να μειώσουν τις εκπομπές των αυτοκινήτων είναι οι καταλυτικοί μετατροπείς, ή πιο απλά γνωστοί ως καταλύτες. Επίσης, πολλά αυτοκίνητα διαθέτουν και προκαταλύτη ο ρόλος του οποίου είναι να αναλαμβάνει τον “καθαρισμό” των καυσαερίων, όσο ο καταλύτης δεν βρίσκεται ακόμα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Αν και στο θέμα των καυσαερίων ο προκαταλύτης κάνει πολύ καλή δουλειά, το πρόβλημα είναι ότι λόγω του τρόπου που λειτουργεί “κλέβει” σημαντικό μέρος από την ισχύ του αυτοκινήτου.

Η Koenigsegg κλήθηκε πρώτη φορά να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα το 2004. Τότε δημιούργησε έναν μικρό προκαταλύτη ο οποίος τοποθετήθηκε στον θάλαμο καυσαερίων. Αυτό σήμαινε πως όταν το φορτίο ήταν χαμηλό, τα καυσαέρια περνούσαν από τον προκαταλύτη, ενώ όταν αυξανόταν το φορτίο και ο καταλύτης είχε ζεσταθεί αρκετά, τα καυσαέρια παρέκαμπταν τον προκαταλύτη και κατευθύνονταν στον βασικό καταλυτικό μετατροπέα. Μόνο από αυτή την αλλαγή το όφελος έφτανε τους 100 ίππους.

Το 2011, όμως, οι Σουηδοί πήγαν ένα βήμα παρακάτω. Στην Agera RS για να πετύχουν κάτι αντίστοιχο χρησιμοποίησαν βαλβίδες οι οποίες άνοιγαν και έκλειναν ανάλογα με το φορτίο και τη θερμοκρασία του συστήματος, ώστε να κατευθύνουν τα καυσαέρια στον προκαταλύτη ή τον καταλύτη. Η εφαρμογή αυτή της ιδέας οδήγησε σε όφελος 300 ίππων.

Παραδείγματα όπως αυτό δείχνουν το πώς οι άνθρωποι στην αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάζονται να σκεφτούν διαφορετικά και να βρουν συνεχώς νέους τρόπους ώστε να εκμεταλλευτούν τους νόμους της φύσης τόσο πολύ, που να ακροβατούν με την παραβίασή τους.

Σχετικά άρθρα

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.