Είστε εδώ

Super Cars

JLR: Γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρική η Jaguar;

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κερδίζουν κάθε μέρα και πιο πολύ έδαφος όμως μέχρι στιγμής η μόνη εταιρεία που παράγει συμβατικά αυτοκίνητα αλλά έχει ανακοινώσει ότι θα στραφεί αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών είναι η Smart ωστόσο κάτι ανάλογο εξετάζουν και οι άνθρωποι της Jaguar.

Πηγές του εξωτερικού αναφέρουν ότι αν υιοθετηθεί η πρόταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αποτελέσουν παρελθόν για τη βρετανική μάρκα μέσα στα επόμενα 5 με 7 χρόνια.

Το πρώτο μοντέλο που θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρικό είναι η XJ που θα τοποθετηθεί, έτσι, απέναντι από μοντέλα όπως η Porsche Taycan, το Tesla Model S, η Aston Martin Rapide E και το επερχόμενο e-tron sedan της Audi.

Όσον αφορά τις XE και XF σύφωνα με την πρόταση θα καταργηθούν στο μέσο της επόμενης δεκαετίας και θα αντικατασταθούν από ένα crossover. Στον τομέα των SUV θα μπορούσε, επίσης, να υπάρξει μείωση μοντέλων με τις E-Pace και F-Pace να αντικαθίστανται από τη νέα γενιά της I-Pace.

Από το σχέδιο δεν εξαιρείται ούτε η F-Type που έχει σπορ προσανατολισμό και για την οποία προβλέπεται κατάργηση από το μέσο της επόμενης δεκαετίας. Με αυτόν τον τρόπο στην γκάμα της Jaguar θα υπήρχε μόνο ένα μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η J-Pace που θα μπορούσε και αυτή να αντικατασταθεί με ένα ηλεκτρικό μοντέλο προς το τέλος της δεκαετίας του 2020.

Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι αν η Jaguar προχωρήσει σε μία τόσο ριζική αλλαγή οι πωλήσεις της θα ανέβουν στις 300.000 μονάδες ετησίως από τις 175.200 που σημείωσε το 2017 και ταυτόχρονα ο μέσος όρος του CO2 στον όμιλο JLR (Jaguar Land Rover) θα πέσει τόσο πολύ που στα υπόλοιπα μοντέλα δε θα χρειάζονται μεγάλες παρεμβάσεις που θα ξένιζαν το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν ακυρώθηκε λίγο μετά την έναρξή της όταν η Williams του Τζορτζ Ράσελ πέρασε πάνω από ένα φρεάτιο που δεν ήταν καλά στερεωμένο με αποτέλεσμα εκείνο να φύγει και να προκαλέσει ζημιά στο βρετανικό μονοθέσιο.

Tesla

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Toyota GT 86

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Porsche

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Renault - Nissan

Οι Renault και Nissan έχουν καταφέρει με τη συμμαχία που έχουν σχηματίσει (μαζί με τη Mitsubishi) να αναρριχηθούν σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ford

Υπάρχουν μινιατούρες αυτοκινήτων που έχουν «τσιμπημένη» τιμή, ωστόσο αυτό το κλασσικό Ford Escort σε κλίμακα 1:25 είναι εξωπραγματικά ακριβό.