Είστε εδώ

Super Cars

JLR: Γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρική η Jaguar;

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κερδίζουν κάθε μέρα και πιο πολύ έδαφος όμως μέχρι στιγμής η μόνη εταιρεία που παράγει συμβατικά αυτοκίνητα αλλά έχει ανακοινώσει ότι θα στραφεί αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών είναι η Smart ωστόσο κάτι ανάλογο εξετάζουν και οι άνθρωποι της Jaguar.

Πηγές του εξωτερικού αναφέρουν ότι αν υιοθετηθεί η πρόταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αποτελέσουν παρελθόν για τη βρετανική μάρκα μέσα στα επόμενα 5 με 7 χρόνια.

Το πρώτο μοντέλο που θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρικό είναι η XJ που θα τοποθετηθεί, έτσι, απέναντι από μοντέλα όπως η Porsche Taycan, το Tesla Model S, η Aston Martin Rapide E και το επερχόμενο e-tron sedan της Audi.

Όσον αφορά τις XE και XF σύφωνα με την πρόταση θα καταργηθούν στο μέσο της επόμενης δεκαετίας και θα αντικατασταθούν από ένα crossover. Στον τομέα των SUV θα μπορούσε, επίσης, να υπάρξει μείωση μοντέλων με τις E-Pace και F-Pace να αντικαθίστανται από τη νέα γενιά της I-Pace.

Από το σχέδιο δεν εξαιρείται ούτε η F-Type που έχει σπορ προσανατολισμό και για την οποία προβλέπεται κατάργηση από το μέσο της επόμενης δεκαετίας. Με αυτόν τον τρόπο στην γκάμα της Jaguar θα υπήρχε μόνο ένα μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η J-Pace που θα μπορούσε και αυτή να αντικατασταθεί με ένα ηλεκτρικό μοντέλο προς το τέλος της δεκαετίας του 2020.

Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι αν η Jaguar προχωρήσει σε μία τόσο ριζική αλλαγή οι πωλήσεις της θα ανέβουν στις 300.000 μονάδες ετησίως από τις 175.200 που σημείωσε το 2017 και ταυτόχρονα ο μέσος όρος του CO2 στον όμιλο JLR (Jaguar Land Rover) θα πέσει τόσο πολύ που στα υπόλοιπα μοντέλα δε θα χρειάζονται μεγάλες παρεμβάσεις που θα ξένιζαν το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Ανάβαση Πιτίτσας

Tελευταία παράσταση του φετινού Πρωταθλήματος Αναβάσεων στην Πιτίτσα, τη γνωστή διαδρομή της Πάτρας,

Η Βάσω Κουρτίδου πίσω από το τιμόνι του ασημί Toyota Yaris της δεν συμμετείχε απλώς, αλλά “έγραψε” μια καλή επίδοση και αποχαιρέτησε τη φετινή χρονιά με ένα κύπελλο.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan GT R

Ο “Godzilla”, όπως είναι το προσωνύμιο του Nissan GT R, δίνει το παρών στο περίπτερο της ιαπωνικής μάρκας στην έκθεση αυτοκίνηση 2018 που γίνεται στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας.

Αυτοκίνηση 2018-BMW i3s

Το i3 είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με το οποίο η BMW μπήκε στη νέα εποχή της αυτοκίνησης το 2013 που άρχισε να παράγεται και τώρα το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει την πιο ισχυρή του έκδοση με την ονομασία i3s στην Αυτοκίνηση 2018.

Αυτοκίνηση 2018-Renault Megane R.S.

Στην Αυτοκίνηση 2018 το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει για πρώτη φορά από κοντά την πιο πρόσφατη δημιουργία της Renault Sport, του τμήματος επιδόσεων της γαλλικής εταιρείας, το Megane R.S.

Aυτοκίνηση 2018

Η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2018», που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, «γράφει» σημαντική αύξηση σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέλευση επισκεπτών.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan e-NV200

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της επερχόμενης ηλεκτροκίνησης στη φετινή Έκθεση «Αυτοκίνηση 2018» αποτελεί σίγουρα το Νissan e-NV200.

Αυτοκίνηση 2018-Citroen C3 Aircross

Στο περίπτερο της Citroen μπορούμε ανάμεσα στα άλλα μοντέλα να δούμε και το C3 Aircross το οποίο έχει κερδίσει πληθώρα βραβείων μεταξύ των οποίων εκείνο του αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2018 από τον δημοσιογραφικό οργανισμό Autobest.

Αυτοκίνηση 2018-Hyundai i30 N

Η Hyundai για πρώτη φορά αποφάσισε να μπει στα “χωράφια” των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με το i30 N το οποίο είδαμε και πέρυσι στην Αυτοκίνηση και το εγχείρημά της μόνο ως επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικά αν συνυπολογίσει κάποιος και την απειρία

Porsche

Αν κάποιος είναι κάτοχος μιας συλλεκτικής και αρκετά ακριβής Porsche θα εμπιστευτεί τον οποιοδήποτε για να φροντίσει το σέρβις της;

BMW

Η BMW έχει δηλώσει πολλές φορές ότι τα επόμενα χρόνια τα μοντέλα της θα στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση περνώντας πρώτα από το στάδιο των plug-in υβριδικών (PHEV).