Είστε εδώ

Super Cars

Jaguar I-Pace: Αναβάθμιση λογισμικού για περισσότερα χιλιόμετρα

του Σωτήριου Χάλλα

Η Jaguar προτείνει στους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών I-Pace να περάσουν από κάποια αντιπροσωπεία της, ώστε να μπει στο αυτοκίνητό τους μια αναβάθμιση λογισμικού η οποία θα τους επιτρέψει με μία φόρτιση να διανύουν μέχρι και 19 χλμ. επιπλέον.

Στους υπολογιστές, τα smartphones και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε βελτιώσεις στη λειτουργία τους όταν υπάρχει κάποια ενημέρωση λογισμικού, όμως πρόκειται για κάτι τελείως ξένο στον κόσμο του αυτοκινήτου. Συνήθως, το όχημά μας παραμένει στην ίδια κατάσταση με την αρχική, εκτός αν αλλάξουμε κάποιο εξάρτημα.

Ωστόσο, με τα ηλεκτρικά μοντέλα θα βλέπουμε ολοένα και συχνότερα να υπάρχουν updates, τα οποία θα μπαίνουν σε αντιπροσωπεία ή απλά συνδέοντας το αυτοκίνητο στο internet, μέσω των οποίων θα βελτιώνονται βασικά χαρακτηριστικά όπως η ισχύς ή/και η αυτονομία.

Στην προκειμένη περίπτωση, η βρετανική μάρκα μέσω του πρωταθλήματος I-Pace eTrophy βρήκε τρόπους ώστε να κάνει καλύτερη διαχείριση του φορτίου της μπαταρίας, ώστε αυτό να επαρκεί για μεγαλύτερη απόσταση. Επιπλέον, υπάρχουν αλλαγές σε επίπεδο αεροδυναμικής, όπως οι γρίλιες στη μάσκα που κλείνουν πιο συχνά και για περισσότερη ώρα, ώστε να μειώνονται οι αεροδυναμικές αντιστάσεις.

Τελικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αλλάξουν την αυτοκίνηση με περισσότερους τρόπους από όσους φανταζόμαστε.

Σχετικά άρθρα

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Οι Νεβίλ-Γκιολσούλ κερδίζοντας και τις 4 Ειδικές Διαδρομές του τελευταίου σκέλους του ράλι Μόντε Κάρλο, είναι οι μεγάλοι νικητές στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Ήταν η πρώτη νίκη της Hyundai στο Μόντε Κάρλο, η πρώτη των Νεβίλ-Γκιολσούλ και η 13η στην καριέρα τους. 

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Με 4 Ειδικές Διαδρομές να αποτελείται το 4ο και τελευταίο σκέλος του ράλι Μόντε Κάρλο, 60 πληρώματα από τα 76 ξεκίνησαν για τον κύκλο Μόντε Κάρλο-Μόντε Κάρλο. 

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Το 4ο και τελευταίο σκέλος θα κρίνει τον νικητή του φετινού ράλι Μόντε Κάρλο καθώς τρία πληρώματα παίζουν για την πρώτη θέση μετά και το τέλος του 3ουσκέλους που ολοκληρώθηκε στο μικρό πριγκιπάτο της μεσογείου.  

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Έφτασαν στο Μόντε Κάρλο οι Νίκος Παυλίδης-Άλαν Χάριμαν με το Peugeot208 και θα εκκινήσουν από την 41η θέση της γενικής κατάταξης για τις τέσσερις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Στο δρόμο προς το Μόντε Κάρλο είναι το 3ο σκέλος του αγώνα , που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από τη πόλη Γκαπόπου βρίσκεται ο χώρος του service park. 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου περιλαμβάνει 4 Ειδικές Διαδρομές,2 επαναλαμβανόμενες,συνολικού μήκους 75.2 χλμ. 

Porsche

Αν μπορούσατε να πάρετε κάποιο από τα ιστορικά και σύγχρονα μοντέλα που βρίσκονται στο μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη, ποιο θα επιλέγατε;

Formula 1 - Γκραν Πρι Κίνας

Ο κοροναϊός που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες σταδιακά, απειλεί τη διοργάνωση του Γκραν Πρι της Σανγκάης, αν μέχρι το τριήμερο 17 – 19 Απριλίου δεν έχει υπάρξει επαρκής αντιμετώπιση.

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Στην 42η θέση σε σύνολο 82 συμμετεχόντων συνεχίζουν οι Νίκος Παυλίδης-Άλαν Χάριμαν με το Peugeot208 στο ράλι Μόντε Κάρλο, μετά το τέλος του 2ου σκέλους. 

Βρίσκονται μάλιστα στην 6η θέση της κλάσης RC4 στην οποία συνεχίζουν 20 πληρώματα. 

Volvo

Μετά το facelift που δέχτηκε το 2019, το επόμενο βήμα στην πορεία του XC90 είναι να υπάρξει μία νέα γενιά, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί το 2022.

Tesla

Η Tesla είναι βάσει χρηματιστηριακής αξίας η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις είναι πολύ χαμηλότερες από τους περισσότερους ανταγωνιστές της.