Είστε εδώ

Super Cars

Hyundai: Ετοιμάζουν supercar υδρογόνου οι Κορεάτες;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Hyundai είναι από τις εταιρείες που έχουν πιστέψει σε μεγάλο βαθμό το υδρογόνο και θεωρούν ότι θα είναι το καύσιμο του μέλλοντος, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αυτή τη στιγμή έχουν ρίξει βάρος στα ηλεκτροκίνητα με μπαταρία.

Ακόμα, οι Κορεάτες με τη συμβολή του Άλμπερτ Μπίερμαν, πρώην επικεφαλής του τμήματος Μ της BMW, έχουν αναπτύξει το δικό τους τμήμα επιδόσεων με την ονομασία Ν (από το Νίρμπουργκρινγκ όπου για εταιρείες η εξέλιξη των μοντέλων).

Το επόμενο βήμα, λοιπόν, είναι να συνδυαστούν τα δύο παραπάνω και αυτό σκοπεύουν να κάνουν. Ο Μπίερμαν στο πλαίσιο της CES που γίνεται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας δήλωσε ότι η εταιρεία ετοιμάζει την παρουσίαση ενός μοντέλου υψηλών επιδόσεων για την έκθεση του Ντιτρόιτ που θα γίνει 14-27 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα ο Γερμανός είπε ότι η Hyundai έχει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία στον τομέα του υδρογόνου ενώ και το τμήμα Ν πλέον έχει μεγαλώσει οπότε η φυσική εξέλιξη είναι να δημιουργηθεί ένα γρήγορο μοντέλο που θα καίει υδρογόνο.

Η εταιρεία είχε παρουσιάσει και παλαιότερα κάτι αντίστοιχο με τη μορφή του Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo το οποίο χρησιμοποιούσε δύο ενεργειακές κυψέλες, έναν υπερπυκνωτη και τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 883 ίππους.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.