Είστε εδώ

Super Cars

Hypercar εναντίον μαχητικού: Πώς θα τα πάει η Speedtail απέναντι στο F35; (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Speedtail είναι το ισχυρότερο μοντέλο που έχει δημιουργήσει ποτέ η McLaren, με την ισχύ του υβριδικού V8 συνόλου να ξεπερνάει τους 1.000 ίππους και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 403 χλμ./ώρα, όμως πόσο καλά μπορεί να σταθεί απέναντι σε ένα μαχητικό αεροπλάνο όπως το F-35;

Οι “κόντρες” ανάμεσα σε hypercars και αεροπλάνα δεν είναι κάτι καινούριο, όμως τα τελευταία χρόνια δε βλέπουμε να συμβαίνουν συχνά. Ωστόσο, στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε το πιο πρόσφατο μοντέλο της βρετανικής μάρκας, να στέκεται αντιμέτωπο με ένα από τα πιο εξελιγμένα και πιο γρήγορα μαχητικά αεροπλάνα στον κόσμο.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που μόνο ένα F-35 μπορεί να κοστίζει από 100 εκατομμύρια μέχρι και 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μία από τις επικότερες κόντρες αυτού του είδους που έχουμε δει στο παρελθόν ήταν ανάμεσα στην Bugatti Veyron και το Eurofighter Typhoon.

Άραγε πώς θα τα πάει η McLaren απέναντι στο νέο καμάρι της αμερικανικής μαχητικής αεροπορίας;

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.