Είστε εδώ

Super Cars

Ferrari: Τα εμπόδια στο δρόμο για το πρώτο της SUV

του Σωτήριου Χάλλα

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Το γεγονός ότι οι Ιταλοί δεν έχουν καμία εμπειρία από εκτός δρόμου οχήματα σημαίνει ότι έχουν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που δεν υπάρχουν σε άλλες εταιρείες, κάτι που επιβεβαίωσε ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής, Μάιλ Λάιτερ.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος είπε ότι αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση για τη Ferrari η εισαγωγή σε μία νέα κατηγορία, αφού συνήθως η ιταλική μάρκα έχει γκάμα ιδιαίτερα εστιασμένη, κάτι που βοηθάει στην ανάπτυξη των νέων μοντέλων αλλά και στο να παρθεί εύκολα η απόφαση αν κάποιο μοντέλο πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ή όχι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με τον Λάιτερ είναι η διαμόρφωση του εσωτερικού. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της μάρκας έχουν μάθει να δουλεύουν με πιο στενά και οδηγοκεντρικά κόκπιτ, οπότε τώρα πρέπει να βρουν τρόπο να διατηρήσουν το DNA της Ferrari, σε ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν εστιάζει στην απόδοση, αλλά στην άνεση.

Παρά τις δυσκολίες ο Λάιτερ αναφέρει ότι η εξέλιξη της Purosangue είναι μια διαδικασία που απολαμβάνει ιδιαίτερα, ακριβώς επειδή είναι απαιτητική και υποχρεώνει όλη την εταιρεία να βρει λύσεις σε προβλήματα που δεν είχε αντιμετωπίσει ξανά, στο παρελθόν.

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.