Είστε εδώ

Super Cars

Ferrari: Πώς την επηρέασε ο κορωνοϊός;

του Γιώργου Ψαρρά

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις των επιστημόνων δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο κορωνοϊός (Covid-19) μεταδίδεται σε ζώα.

Ωστόσο το όρθιο άλογο, το έμβλημα δηλαδή της Ferrari, φαίνεται ότι «νόσησε», καθώς προσωρινά σταματά να καλπάζει.

Μεταφορικά μιλώντας λοιπόν η ιταλική εταιρεία των supercars αποφάσισε να αναστείλει την παραγωγή στα εργοστάσια της που βρίσκονται στο Μαρανέλο και στη Μόντενα της γειτονικής χώρας, μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Η εν λόγω απόφαση στόχο έχει πρωτίστως να προστατέψει την υγεία των εργαζόμενων, ενώ είχαν προηγηθεί τα απαραίτητα προληπτικά υγειονομικά μέτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει εκδώσει η ιταλική κυβέρνηση στις 11 Μαρτίου.

Διευκρινίζεται βέβαια ότι παρότι μέχρι τώρα η Ferrari είχε εξασφαλίσει τη συνέχιση της παραγωγής, τα πρώτα σοβαρά ζητήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού δεν επιτρέπουν πλέον τη συνεχή της. Τη λειτουργία της αναστέλλει επίσης η Scuderia Ferrari, ενώ οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που δε σχετίζεται με την παραγωγή θα συνεχιστεί κανονικά.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Εδώ και πολλούς μήνες το όνομα του Τότο Βολφ είναι αυτό που βρίσκεται στο κέντρο των συζητήσεων. 

Αυτή την περίοδο λόγω κορωνοϊού, το WRC βρίσκεται σε «διακοπές» και όλοι αναμένουν την περίοδο που ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν. Πως περνάνε λοιπόν οι αστέρες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Τον Ζακ Λαφίτ, τον κοντόσωμο Γάλλο πιλότο με τις 6 νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, που οδήγησε για τις ομάδες Iso, Ligier, Williams, από το 1974 έως το 1986,τον θυμάστε;

Αυτή η λευκή 911 Carrera S του 2008 είναι μοναδική. Δεν υπάρχει άλλη σαν αυτή. Ο λόγος είναι ότι μπροστά υπάρχει ένα μόνο κάθισμα, και αυτό στο κέντρο. 

Σειρά στο αφιέρωμα της Hyundai Motorsport, έχουν οι συνοδηγοί. Ο Γκιλσούλ για τον Νεβίλ, ο Ντελ Μπάριο για τον Σόρδο, ο Γιέγκερ για τον Μίκελσεν, ο Ελενά για τον Λεμπ. 

Η εταιρία Ready to Rock Vehicles (RTRV), γιορτάζει τα 10 χρόνια εξέλιξης σε μοντέλα της Ford, και για το λόγο αυτό 10 ειδικές αριθμημένες εκδόσεις, “10th Anniversary Mustang RTR”, μια για κάθε χρόνο, περιμένουν όσους θέλουν να οδηγούν ένα ξεχωριστό Mustang.

Το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης για το 2020 δεν έμελλε να γίνει, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού ανάγκασε τους διοργανωτές να το ακυρώσουν, όμως η Volkswagen δε θέλησε να πάει χαμένη η δουλειά που είχε κάνει για το στήσιμο του περιπτέρου της.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου ήταν προγραμματισμένο το Γκραν Πρι του Βιετνάμ, στο Ανόι. 

Παρακολουθήσαμε τηλεφωνική συνδιάσκεψη του Μάλκολμ Γουίλσον με τον Σιμόνε Καμπεντέλι, του οδηγού που οδηγεί εργοστασιακό Ford Fiesta R5 στο ιταλικό πρωτάθλημα. 
Ήταν μια φοβερή συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, αλλά θα σταθούμε σε μια ερώτηση ιδιαίτερα έξυπνη. 

Οι Λεκλέρκ, Άλμπον, Ράσελ, Νόρις και Λατίφι ήταν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στον δεύτερο εικονικό αγώνα που διοργανώνει η Formula 1, όμως τώρα στους παραπάνω προστίθενται ο Τζιοβινάτσι και ο Τζένσον Μπάτον.