Είστε εδώ

Super Cars

Ferrari 812 GTS: Νέο, ανοιχτό, αντικείμενο του πόθου από τους Ιταλούς

του Σωτήριου Χάλλα

Η Ferrari παρουσίασε επίσημα την ανοιχτή έκδοση της 812 Superfast με την ονομασία 812 GTS, ένα μοντέλο το οποίο θα μπει σε κανονική παραγωγή και όχι σε κάποιο περιορισμένο νούμερο.

Στον τομέα του κινητήρα τα δύο μοντέλα δεν έχουν διαφορές αφού χρησιμοποιούν και τα δύο τον ατμοσφαιρικό V12 των 6.5 λίτρων που αποδίδει 800 ίππους και 718 Nm ροπής. Με αυτόν τον τρόπο η 812 GTS γίνεται το ισχυρότερο ανοιχτό μοντέλο παραγωγής στον κόσμο. Παρά την ανοιχτή οροφή και το επιπλέον βάρος που συνήθως συνοδεύει αυτού του τύπου τα μοντέλα, οι επιδόσεις είναι παρόμοιες καθώς το 0-100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, το 0-200 χλμ./ώρα σε 8.3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 340 χλμ./ώρα.

Η αναδιπλούμενη οροφή είναι σκληρή και χρειάζεται μόλις 14 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή να κλείσει, διαδικασία για την οποία το αυτοκίνητο δε χρειάζεται να είναι σταματημένο αλλά μπορεί να κινείται μέχρι και με 45 χλμ./ώρα. Η Ferrari έχει εξοπλίσει την 812 GTS και με ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που δεν το συναντάμε συχνά. Το πίσω τζάμι μπορεί να κατέβει ακόμα και αν η οροφή είναι κλειστή, ώστε οι επιβάτες να έχουν πιο άμεση ηχητική επαφή με τον V12 που βρίσκεται στην πλάτη τους.

Η ανοιχτή έκδοση της 812 Superfast φέρει κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές κυρίως στο πίσω μέρος, όπως στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών και στον διαχύτη, ενώ στο παρμπρίζ έχουν τοποθετηθεί δύο μικρά πτερύγια σε σχήμα L, που επιτρέπουν στους επιβάτες να μην ενοχλούνται από τον αέρα και τους στροβιλισμούς του, ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο τριήμερο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης τελείωσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, δηλαδή με τη Mercedes να κάνει τους δύο καλύτερους χρόνους της ημέρας.

Καυτό αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου καθώς είναι προγραμματισμένες οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία που θα ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη είναι 31.

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.