Είστε εδώ

Super Cars

EuroNCAP: Porsche Taycan: Ηλεκτροκίνητη και πεντάστερη (video)

του Γιώργου Ψαρρά

H Taycan δεν είναι απλά το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche, αλλά και ένα εξαιρετικά ασφαλές όχημα, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP. H Taycan λοιπόν έλαμψε με πέντε αστέρια στη βαθμολογία των δοκιμών πρόσκρουσης.

Πιο αναλυτικά, στη μετωπική πρόσκρουση ο θάλαμος επιβατών παρέμεινε σταθερός, ενώ τα γόνατα και οι μηροί του οδηγού και του συνοδηγού έλαβαν καλή προστασία. Στη μετωπική τώρα πρόσκρουση σε εμπόδιο πλήρους επιφάνειας όλες οι κρίσιμες περιοχές στα σώματα του οδηγού και του πίσω επιβάτη είχαν από καλή έως επαρκή προστασία. Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο το στήθος του πίσω επιβάτη, το οποίο δέχτηκε υψηλές δυνάμεις πίεσης και το σχετικό επίπεδο προστασίας χαρακτηρίστηκε φτωχό.

Στην πλευρική πρόσκρουση με εμπόδιο η Taycan δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, ενώ στην πιο δύσκολη πλευρική πρόσκρουση σε στύλο, μόνο ο θώρακας έλαβε απλά επαρκή προστασία. Τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλα τους δυστυχώς δεν καταφέρνουν να προστατέψουν τον αυχένα σε μια ενδεχόμενη οπίσθια πρόσκρουση. Αυτό κόστισε στην Taycan, καθώς η καλή δυναμική απόδοση των μπροστινών καθισμάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βαθμολόγηση του συστήματος αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της η Taycan το απέσπασε στην προστασία παιδιών, παρότι ο 6χρονος επιβάτης κατά τη διάρκεια της μετωπικής πρόσκρουσης έχει περιορισμένη προστασία στην περιοχή του αυχένα. Στην πλευρική πρόσκρουση τώρα τόσο ο 10χρονος όσο και ο 6χρονος επιβάτης προστατεύτηκαν καλά σε όλες τις κρίσιμες περιοχές των σωμάτων τους.

Ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί ώστε να επιτρέπεται η τοποθέτηση παιδικού καθίσματος εμπρός, ενώ το εν λόγω σύστημα διαθέτει εμφανή και σαφή ένδειξη για τη λειτουργία του. Σημειώνεται όμως ότι στο πίσω κεντρικό κάθισμα δε μπορεί να τοποθετηθεί με σταθερότητα σύστημα συγκράτησης παιδιών.

Με «ενεργό» καπό εξοπλίζεται η Taycan, το οποίο ανασηκώνεται ελαφρώς μόλις οι αισθητήρες εντοπίσουν επαφή με πεζό, ώστε να μην υπάρξει πρόσκρουση με τις άκαμπτες δομές κάτω από το διαμέρισμα του κινητήρα. Στα περισσότερα σημεία του εμπρός καπό η προστασία για το κεφάλι του πεζού κρίθηκε καλή ή επαρκής. Παράλληλα ο προφυλακτήρας παρέχει καλή προστασία στα πόδια, αλλά και στη λεκάνη των πεζών.

Στα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας της Taycan περιλαμβάνεται υπενθύμιση για την πρόσδεση των ζωνών στα εμπρός και πίσω καθίσματα, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση παραμονής του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας,  κάμερα που εντοπίζει τα τοπικά όρια ταχύτητας και περιοριστής ταχύτητας.

Προστασία ενηλίκων, οδηγού-συνοδηγού: 85%

Προστασία παιδιών: 83%

Προστασία πεζών: 70%

Βοηθητικά συστήματα ασφαλείας: 73%

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα πιο εμβληματικά και ποθητά μοντέλα στην ιστορία της Mazda είναι αναμφισβήτητα το RX-7.

Ένας οδηγός στην πόλη Νοβάτο της Καλιφόρνια κατέγραψε χάρη σε κάμερα που είχε τοποθετήσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, τη στιγμή που μία οδηγός τον χτύπησε και επέλεξε να φύγει, χωρίς να αφήσει τα στοιχεία της.

Οι οίκοι στην Ευρώπη «ψάχνονται» στο θέμα της διαφοροποίησης, ενώ δεν είναι λίγοι που «παντρεύουν» το παρελθόν με σύγχρονες τεχνολογίες. 

Ένας τέτοιος οίκος είναι ο Lazareth που έφτιαξε ένα Mini Moke με καρδιά Maserati. 

Έαν έχεις κέφι όλα γίνονται. 

Ο Ζακ Μπράουν, επικεφαλής της ομάδας της McLaren στη Formula 1, θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή το άθλημα βρίσκεται σε πολύ “εύθραυστη” κατάσταση, καθώς εκτός από τα έσοδά του, ίσως να απειλείται και η ίδια του η ύπαρξη.

Μπορεί σήμερα η Skoda να μην είναι γνωστή για τα επαγγελματικά της οχήματα, όμως πριν από 113 χρόνια διέπρεψε στην κατηγορία αυτή.

Κάποιες χώρες έχουν θέσει στόχο να απαγορεύσουν εντελώς την πώληση οχημάτων με μοτέρ βενζίνης ή/και πετρελαίου μέσα στις επόμενες δεκαετίες, στοιχείο το οποίο μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης σταδιακά θα αποτελέσουν παρελθόν, όμως η Mazda διαφωνεί.

Tην περίοδο 2002-2009 η Toyota ενεπλάκη και στη Formula 1, ξεκινώντας την εξέλιξη του μονοθεσίου από το 1999.

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός του WRC για τους φίλους των αγώνων όπου η ψήφος θα κρίνει το ποιος είναι ο κορυφαίος οδηγός ράλι από το 1979, εποχή που θεσπίστηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. 

Όλο και συχνότερα παρατηρούμε στα νέα μοντέλα ότι οι οθόνες αφής στο κέντρο του ταμπλό αυξάνουν διαρκώς το μέγεθος τους, ωστόσο η Nissan επιθυμεί στα μελλοντικά της μοντέλα να ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση στο συγκεκριμένο τομέα.

Το Volkswagen e-Golf οδεύει προς το τέλος της εμπορικής του πορείας, όμως φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει ακόμα, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία του έδωσε παράταση τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.