Είστε εδώ

Super Cars

Έλον Μασκ: Το Roadster θα είναι το ταχύτερο sports car στον κόσμο

του Σωτήριου Χάλλα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, είχε παρουσιάσει πριν από ένα χρόνο τα σχέδια της εταιρείας του για ένα νέο roadster μοντέλο αναφέροντας κάποια πολύ εντυπωσιακά νούμερα σχετικά με τις επιδόσεις.

Τώρα, αναφέρθηκε ξανά στο υπό ανάπτυξη μοντέλο στο πλαίσιο συνέντευξής του λέγοντας ότι το νέο Tesla Roadster όταν παρουσιαστεί θα είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο.

Αν και ο Μασκ αναγνώρισε ότι πλέον υπάρχουν πολλά βενζινοκίνητα μοντέλα τα οποία προσφέρουν εκρηκτικές επιδόσεις υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι ένα ηλεκτρικό να καταφέρει να τα ξεπεράσει.

Είπε, λοιπόν, ότι το νέο Roadster θα είναι το ταχύτερο sports car από κάθε άποψη όπως η επιτάχυνση, η τελική ταχύτητα και το κράτημα. Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζει, θα αποδειχθεί ότι το μέλλον ανήκει στα ηλεκτρικά και πλέον τα βενζινοκίνητα μοντέλα θα προκαλούν λιγότερη εντύπωση.

Τα νούμερα που είχε αναφέρει ο Μασκ πέρυσι έκαναν λόγο για μπαταρία με χωρητικότητα 200 kWh με τις επιδόσεις να είναι στα 1.9 δευτερόλεπτα για το 0-96 χλμ./ώρα, 8.9 δευτερόλεπτα για να καλύψει τα πρώτα 400 μέτρα και τελική ταχύτητα που φτάνει τα 402 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, ο δοκιμαστής της Tesla, Εμίλ Μπουρέτ, αναφέρει ότι αυτοί οι αριθμοί είναι συντηρητικοί και πως όταν το μοντέλο βγει στην παραγωγή θα είναι ακόμα πιο γρήγορο.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν ακυρώθηκε λίγο μετά την έναρξή της όταν η Williams του Τζορτζ Ράσελ πέρασε πάνω από ένα φρεάτιο που δεν ήταν καλά στερεωμένο με αποτέλεσμα εκείνο να φύγει και να προκαλέσει ζημιά στο βρετανικό μονοθέσιο.

Tesla

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Toyota GT 86

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Porsche

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Renault - Nissan

Οι Renault και Nissan έχουν καταφέρει με τη συμμαχία που έχουν σχηματίσει (μαζί με τη Mitsubishi) να αναρριχηθούν σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ford

Υπάρχουν μινιατούρες αυτοκινήτων που έχουν «τσιμπημένη» τιμή, ωστόσο αυτό το κλασσικό Ford Escort σε κλίμακα 1:25 είναι εξωπραγματικά ακριβό.