Είστε εδώ

Super Cars

Devel Sixteen: Όλο και πιο κοντά το hypercar των 5.000 ίππων (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Το Devel Sixteen αποτελεί στα χαρτιά το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο καθώς στην πιο ισχυρή του έκδοση θα αποδίδει (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας) 5.000 ίππους.

Λέμε στα χαρτιά γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο χειροπιαστό στοιχείο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Το hypercar παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε πρωτότυπη μορφή το 2006 και έκτοτε έχει παρουσιαστεί σε αρκετές εκθέσεις αλλά πάντα είναι στατικό.

Ωστόσο η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την εξέλιξή του έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που αποτελεί μία από τις πρώτες αποδείξεις ότι ίσως και να καταφέρουν να το κατασκευάσουν. Το Devel Sixteen θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις ισχύος. Η πιο μικρή θα αποδίδει 1.500 ίππους από έναν V8 κινητήρα. Η μεσαία θα αποδίδει 3.000 ίππους από δύο V8 κινητήρες ενώ η ισχυρότερη έκδοση θα αποδίδει 5.000 ίππους από έναν V16 χωρητικότητας 12.3 λίτρων όμως αυτή η έκδοση δε θα μπορεί να πάρει άδεια για να κυκλοφορήσει στο δρόμο.

Οι δύο μικρότερες εκδόσεις θα χρησιμοποιούν αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη ενώ η έκδοση των 5.000 ίππων θα χρησιμοποιεί σύστημα μετάδοσης κίνησης που θα προέρχεται από τον κόσμο των αγώνων dragster προκειμένου να αντέχει όλη αυτή την εξωφρενική ισχύ.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι ο στόχος της είναι να “πιάσει” τα 515 χλμ./ώρα με την έκδοση των 3.000 ίππων όμως είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ελαστικό που να αντέχει σε αυτές τις ταχύτητες χωρίς να διαλυθεί.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε την έκδοση των 3.000 ίππων σε μία δοκιμή στην έρημο. Σύμφωνα με την εταιρεία στη συγκεκριμένη δοκιμή ο οδηγός πάτησε το γκάζι σε ποσοστό 20% οπότε αυτό που βλέπουμε είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των ικανοτήτων του αυτοκινήτου.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.