Είστε εδώ

Super Cars

Devel Sixteen: 5.000 ίπποι στα χέρια της Supercar Blondie (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Supercar Blondie είναι ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα του internet σχετικά με την παρουσίαση και δοκιμή καινούριων αυτοκίνητων και ειδικά, όπως λέει και το ψευδώνυμό της, εκείνων που έχουν αυξημένη ισχύ.

Η Αυστραλιανή Αλεξάνδρα Μάρι Χίρσι (όπως είναι το κανονικό της όνομα) που μένει στο Ντουμπάι ανεβάζει συχνά στους λογαριασμούς της στα social media βίντεο στα οποία οδηγεί εξωτικές δημιουργίες εταιρειών όπως Ferrari, Lamborghini και Koenigsegg μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό της καθώς βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου που όταν (και αν) φτάσει στην παραγωγή θα είναι ό,τι πιο ισχυρό έχει κυκλοφορήσει σε δρόμο καθώς θα φτάνει σε ισχύ μέχρι και τους 5.000 ίππους.

Πρόκειται για το Devel Sixteen το οποίο αναπτύσσεται από μία εταιρεία αμιγώς αραβική η οποία ανήκει σε τρία αδέρφια. Το αυτοκίνητο αναμένεται να ξεκινήσει να παράγεται τον Φεβρουάριο του 2019 και η εξωπραγματική ισχύς θα προέρχεται από V16 σύνολο 12.3 λίτρων με 4 turbo. Εκτός από την έκδοση των 5.000 ίππων θα υπάρχει μία των 3.000 ίππων και μία που θα αποδίδει 2.000 ίππους.

Βέβαια, το μοντέλο που οδήγησε η Supercar Blondie δεν είχε κανέναν από τους τρεις κινητήρες αλλά έναν δοκιμαστικό οπότε ίσως ο στόχος του Φεβρουαρίου να είναι φιλόδοξος.

Τους επόμενους μήνες θα μάθουμε αν οι Άραβες θα τα καταφέρουν πάντως η σχεδίαση και ο ήχος που ακούμε στο βίντεο αφήνουν πολλές υποσχέσεις.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν ακυρώθηκε λίγο μετά την έναρξή της όταν η Williams του Τζορτζ Ράσελ πέρασε πάνω από ένα φρεάτιο που δεν ήταν καλά στερεωμένο με αποτέλεσμα εκείνο να φύγει και να προκαλέσει ζημιά στο βρετανικό μονοθέσιο.

Tesla

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Toyota GT 86

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Porsche

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Renault - Nissan

Οι Renault και Nissan έχουν καταφέρει με τη συμμαχία που έχουν σχηματίσει (μαζί με τη Mitsubishi) να αναρριχηθούν σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ford

Υπάρχουν μινιατούρες αυτοκινήτων που έχουν «τσιμπημένη» τιμή, ωστόσο αυτό το κλασσικό Ford Escort σε κλίμακα 1:25 είναι εξωπραγματικά ακριβό.