Είστε εδώ

Super Cars

Chevrolet Corvette ZR1: "Τρελαίνει" τα ηλεκτρονικά της (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Chevrolet Corvette ZR1 είναι ένα μοντέλο με πάρα πολύ δύναμη η οποία είναι ικανή να “τρελάνει” ακόμα και τα ίδια της τα ηλεκτρονικά σε σημείο που όταν οδηγείται πολύ γρήγορα να νομίζουν ότι έχει υπάρξει κάποια σύγκρουση.

Το αμερικάνικο Supercar αποδίδει 755 ίππους και 969 Nm ροπής από V8 σύνολο 6.2 λίτρων ενώ μπορεί να αναπτύξει πολύ μεγάλες πλευρικές δυνάμεις. Στο βίντεο που ακολουθεί από το αμερικάνικο περιοδικό Automobile Magazine βλέπουμε μία Corvette ZR1 να οδηγείται στο όριο στην πίστα NCM Motorsports Park.

Οι πολύ απότομες επιταχύνσεις, οι ακόμα πιο απότομες επιβραδύνσεις αλλά και οι πλευρικές δυνάμεις που φτάνουν τα 1.44g μπερδεύουν το σύστημα OnStar της Chevrolet τρεις φορές κατά τη διάρκεια ενός μόνο γύρου με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ρωτώντας τον οδηγό αν έχει υπάρξει ατύχημα και αν χρειάζεται βοήθεια.

Εκείνος απαντάει και τις τρεις φορές ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ότι απλά βρίσκεται σε πίστα φωνάζοντας προκειμένου να καταφέρει να ακουστεί η φωνή του πιο δυνατά από το ουρλιαχτό του V8.

Μάλλον στη Chevrolet θα πρέπει να ρυθμίσουν εκ νέου το OnStar ώστε να είναι λιγότερο ευαίσθητο.

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.