Είστε εδώ

Super Cars

Bugatti: Στην παραγωγή "το ρεκόρ"

του Σωτήριου Χάλλα

Η Bugatti πριν λίγες μέρες έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο μία ειδικά τροποποιημένη έκδοση της Chiron καταφέρνει να κάνει νέο ρεκόρ ταχύτητας, πετυχαίνοντας μέχρι και 490.484 χλμ./ώρα ή 304.773 μίλια/ώρα.

Βέβαια, θα αναρωτηθείτε γιατί ξαφνικά μετράμε την ταχύτητα και σε μίλια/ώρα. ο λόγος είναι ότι οι Γάλλοι αποφάσισαν να βάλουν στην παραγωγή το μοντέλο που έκανε το ρεκόρ, ονομάζοντάς το, Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Η έκδοση παραγωγής δεν απέχει από το πρωτότυπο που έκανε το ρεκόρ, αφού περιλαμβάνει τον ίδιο αριθμό τμημάτων από ανθρακονήματα και φέρει τον ίδιο συνδυασμό χρωμάτων (μαύρο πορτοκαλί). Φυσικά έχουν μεταφερθεί και όλες οι αεροδυναμικές αλλαγές όπως η νέα μάσκα, οι αεραγωγοί πάνω από τα φτερά, το νέο μακρύτερο κάλυμμα του κινητήρα, οι τέσσερις εξατμίσεις που είναι τοποθετημένες κάθετα ανά δύο και το μεγαλύτερο πίσω μέρος που βοηθάει στη μείωση των αεροδυναμικών αντιστάσεων. Η μόνη ανάμεσα στο πρωτότυπο και στην έκδοση παραγωγής είναι οι διαφορετικοί τροχοί.

Στο εσωτερικό του πρωτότυπου που έκανε το ρεκόρ είχε αφαιρεθεί το κάθισμα του συνοδηγού, στη μεριά του οδηγού είχε τοποθετηθεί ένα αγωνιστικό, ενώ στην καμπίνα είχε τοποθετηθεί roll cage. Στην έκδοση παραγωγής δεν υπάρχουν αυτές οι αλλαγές.

Λόγω της πολύ μεγάλης τελικής ταχύτητας που μπορεί να πετύχει το μοντέλο, η Bugatti θα τοποθετήσει ηλεκτρονικό κόφτη αλλά προς το παρόν δεν έχει αποφασίσει σε ποια ταχύτητα. Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι πελάτες θα μπορούν να τοποθετήσουν roll cage και να αφαιρεθεί ο κόφτης ή ακόμα και να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητά τους στην πίστα Ehra-Lessien που ανήκει στην Volkswagen και στην οποία έγινε το ρεκόρ ταχύτητας.

Η παραγωγή της Bugatti Chiron Super Sport 300+ θα περιοριστεί στις 30 μονάδες με τις τιμές να ξεκινάνε από τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.