Είστε εδώ

Super Cars

Bugatti: "Πυρετός" ειδικών εκδόσεων για τη Chiron

του Σωτήριου Χάλλα

Η Bugatti βρίσκεται σε μία περίοδο όπου κάθε μερικούς μήνες, παρουσιάζει κάτι νέο, με το οποίο συναρπάζει τους φίλους της αυτοκίνησης, άλλοτε με την πολυτέλεια και τη μοναδικότητα των δημιουργιών της και άλλοτε με την ταχύτητά τους.

Το τελευταίο επίτευγμα είναι η Chiron Super Sport 300+ με την οποία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ τελικής ταχύτητας. Αρχικά επρόκειτο για κάποιο ειδικά διαμορφωμένο πρωτότυπο όμως λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του ρεκόρ, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει και έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

Τώρα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στέφαν Βίνκελμαν, είπε ότι ετοιμάζονται και άλλες εκδόσεις της Chiron οι οποίες, όμως, θα εστιάσουν σε άλλους τομείς και όχι στην τελική ταχύτητα και την “ωμή” δύναμη.

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος που έχει υπάρξει επικεφαλής των Lamborghini και Audi η Chiron έχει πάει την τεχνολογία στα άκρα σε τέτοιο βαθμό που για να τονιστούν όλες οι αρετές της, πρέπει να δημιουργηθούν διαφορετικές εκδόσεις με την κάθε μία να αναδεικνύει μα διαφορετική παράμετρο.

Η βάση όλων είναι η “απλή” Chiron που είναι κατάλληλη για γενική χρήση. Αν κάποιος θέλει κάτι πιο στημένο υπάρχει η Sport ενώ για την απόλυτη ταχύτητα σε ευθεία γραμμή υπάρχει η Super Sport 300+.

Από όσα είπε ο Βίνκελμαν στο μέλλον μπορούμε να περιμένουμε μία έκδοση που θα έχει σκοπό την επίτευξη της καλύτερης δυνατής αναλογίας κιλών/ίππο αλλά και μίας που θα στοχεύει στο μέγιστο δυνατό κράτημα στο δρόμο.

Η Chiron θα κατασκευαστεί σε 500 μονάδες, μέσα στις οποίες υπολογίζονται και όλες αυτές οι ειδικές εκδόσεις. Ανυπομονούμε να δούμε τι άλλο ετοιμάζουν στη γαλλική μάρκα.

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.