Είστε εδώ

Super Cars

Bugatti: Έκανε το απόλυτο ρεκόρ (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Εδώ και καιρό ήταν πολλές οι εταιρείες που ετοίμαζαν η κάθε μία το δικό της hypercar ώστε να κυνηγήσουν το στόχο των 300 μιλίων/ώρα, με τις κυριότερες υποψήφιες να είναι η Koenigsegg, η Hennessey και η SSC.

Σε όλο αυτόν τον ανταγωνισμό, η Bugatti που κατείχε το ρεκόρ της μεγαλύτερης τελικής ταχύτητας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 που το έχασε από την Koenigsegg, είχε κρατήσει αποστάσεις και έλεγε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα. Έτσι, όποια έκδοση της Chiron και αν παρουσίασε, δεν ανακοίνωσε ποτέ τελική ταχύτητα. Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση έβαζε ηλεκτρονικό κόφτη ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση επενέβαινε στα 420 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, φαίνεται πως η γαλλική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Volkswagen, δεν ήθελε να μείνει αμέτοχη για περισσότερο καιρό και πριν έξι μήνες αποφάσισε να κυνηγήσει το ρεκόρ και γι’ αυτό το λόγο συνεργάστηκε με την Dallara και τη Michelin.

Έτσι, δημιουργήθηκε μία ειδική έκδοση της Chiron η οποία από την ίδια την Bugatti χαρακτηρίζεται ως near-production prototype, δηλαδή πρωτότυπο το οποίο είναι πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής.

Οι διαφορές έχουν να κάνουν με τον κινητήρα του οποίου η απόδοση ανέβηκε από τους 1.500 στους 1.600 ίππους και με αεροδυναμικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, το αμάξωμα είναι περίπου 25 εκατοστά πιο μακρύ, επειδή έχει τοποθετηθεί μια “ουρά” η οποία καταργεί την αεροτομή και το αερόφρενο και συμβάλλει ώστε να μειώνονται οι αεροδυναμικές αντιστάσεις, οι τέσσερις εξατμίσεις είναι καινούριες, όπως και ο διαχύτης που είναι μεγαλύτερος και πιο βαθιά τοποθετημένος. Όσον αφορά το εμπρός μέρος, τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι μεγαλύτερα και το ίδιο ισχύει για τις εισαγωγές αέρα πάνω από τους τροχούς.

Με αυτό το αυτοκίνητο η Bugatti κατάφερε να “πιάσει” ταχύτητα 304.773 μιλίων/ώρα ή 490.484 χλμ./ώρα. Το ρεκόρ πιστοποιήθηκε από τον TUV, ο οποίος είναι γερμανικός οργανισμός πιστοποιήσεων.

Μετά τη δημοσιοποίηση του ρεκόρ, ο πρόεδρος της εταιρείας, Στέφαν Βίνκελμαν, δήλωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που η Bugatti θα ασχοληθεί με το κυνήγι της μεγαλύτερης τελικής ταχύτητας. “Έχουμε δείξει πολλές φορές ότι κατασκευάζουμε τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Σο μέλλον θα εστιάσουμε σε άλλους τομείς.”

Να θυμίσουμε ότι η μεγαλύτερη ταχύτητα που είχε πετύχει στιγμιαία η Agera RS ήταν 457.5 χλμ./ώρα, αυτό σημαίνει ότι η Chiron κινήθηκε με 33 χλμ./ώρα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Σχετικά άρθρα

To νέο e-Racer είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα της Cupra, το οποίο δείχνει το «ρεύμα» που θα επικρατήσει μάλλον στο μηχανοκίνητο αθλητισμό του μέλλοντος.

Το πρώτο τριήμερο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης τελείωσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, δηλαδή με τη Mercedes να κάνει τους δύο καλύτερους χρόνους της ημέρας.

Καυτό αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου καθώς είναι προγραμματισμένες οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία που θα ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη είναι 31.

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.