Είστε εδώ

Super Cars

Bugatti: Έκανε το απόλυτο ρεκόρ (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Εδώ και καιρό ήταν πολλές οι εταιρείες που ετοίμαζαν η κάθε μία το δικό της hypercar ώστε να κυνηγήσουν το στόχο των 300 μιλίων/ώρα, με τις κυριότερες υποψήφιες να είναι η Koenigsegg, η Hennessey και η SSC.

Σε όλο αυτόν τον ανταγωνισμό, η Bugatti που κατείχε το ρεκόρ της μεγαλύτερης τελικής ταχύτητας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 που το έχασε από την Koenigsegg, είχε κρατήσει αποστάσεις και έλεγε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα. Έτσι, όποια έκδοση της Chiron και αν παρουσίασε, δεν ανακοίνωσε ποτέ τελική ταχύτητα. Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση έβαζε ηλεκτρονικό κόφτη ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση επενέβαινε στα 420 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, φαίνεται πως η γαλλική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Volkswagen, δεν ήθελε να μείνει αμέτοχη για περισσότερο καιρό και πριν έξι μήνες αποφάσισε να κυνηγήσει το ρεκόρ και γι’ αυτό το λόγο συνεργάστηκε με την Dallara και τη Michelin.

Έτσι, δημιουργήθηκε μία ειδική έκδοση της Chiron η οποία από την ίδια την Bugatti χαρακτηρίζεται ως near-production prototype, δηλαδή πρωτότυπο το οποίο είναι πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής.

Οι διαφορές έχουν να κάνουν με τον κινητήρα του οποίου η απόδοση ανέβηκε από τους 1.500 στους 1.600 ίππους και με αεροδυναμικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, το αμάξωμα είναι περίπου 25 εκατοστά πιο μακρύ, επειδή έχει τοποθετηθεί μια “ουρά” η οποία καταργεί την αεροτομή και το αερόφρενο και συμβάλλει ώστε να μειώνονται οι αεροδυναμικές αντιστάσεις, οι τέσσερις εξατμίσεις είναι καινούριες, όπως και ο διαχύτης που είναι μεγαλύτερος και πιο βαθιά τοποθετημένος. Όσον αφορά το εμπρός μέρος, τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι μεγαλύτερα και το ίδιο ισχύει για τις εισαγωγές αέρα πάνω από τους τροχούς.

Με αυτό το αυτοκίνητο η Bugatti κατάφερε να “πιάσει” ταχύτητα 304.773 μιλίων/ώρα ή 490.484 χλμ./ώρα. Το ρεκόρ πιστοποιήθηκε από τον TUV, ο οποίος είναι γερμανικός οργανισμός πιστοποιήσεων.

Μετά τη δημοσιοποίηση του ρεκόρ, ο πρόεδρος της εταιρείας, Στέφαν Βίνκελμαν, δήλωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που η Bugatti θα ασχοληθεί με το κυνήγι της μεγαλύτερης τελικής ταχύτητας. “Έχουμε δείξει πολλές φορές ότι κατασκευάζουμε τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Σο μέλλον θα εστιάσουμε σε άλλους τομείς.”

Να θυμίσουμε ότι η μεγαλύτερη ταχύτητα που είχε πετύχει στιγμιαία η Agera RS ήταν 457.5 χλμ./ώρα, αυτό σημαίνει ότι η Chiron κινήθηκε με 33 χλμ./ώρα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Σχετικά άρθρα

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.