Είστε εδώ

Super Cars

Bentley: Μια ξεχωριστή έκδοση για την εκατοστή της επέτειο

του Γιώργου Ψαρρά

Το 2019 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για την Bentley, καθώς συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Επομένως ένα τέτοιο γεγονός δε θα μπορούσε να μη γιορταστεί δέοντος από τη βρετανική εταιρεία των supercars. Στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης, στις 5 Μαρτίου, η Bentley θα παρουσιάσει τη νέα ειδική έκδοση ενός μοντέλου της, η οποία θα αντλεί έμπνευση από ένα ιστορικό αγωνιστικό της όχημα.

Η Bentley δεν αποκαλύπτει προς το παρόν ποιο είναι αυτό το μοντέλο, ωστόσο πιθανολογούμε ότι πρόκειται για την Continental GT, ενώ στο παρακάτω video διακρίνεται η μάσκα του, πάνω στην οποία έχει αποτυπωθεί ο αριθμός 9.

Η ίδρυση της Bentley πραγματοποιήθηκε το μακρινό 1919 από τον Γουόλτερ Όουεν Μπέντλεϊ, ο οποίος είχε τον εξής στόχο, να κατασκευάσει ένα καλό και γρήγορο αυτοκίνητο που θα ήταν το καλύτερο στην κατηγορία του.

Με αυτή τη φιλοσοφία πορεύτηκε για έναν ολόκληρο αιώνα η Bentley και έτσι κατάφερε να ξεχωρίζει για τις επιδόσεις και την πολυτέλεια της. Οι εορτασμοί για την εκατονταετηρίδα της Bentley θα κορυφωθούν στις 10 Ιουλίου του 2019.

Γνωρίζουμε πάντως ήδη ότι θα προσφέρει τα μοντέλα με μια σειρά μοναδικών χαρακτηριστικών στο πλαίσιο της αποκαλούμενης "Centenary Specification", η οποία είναι διαθέσιμη σε όλες τις Bentley που κατασκευάζονται από τον Ιανουαρίου μέχρι και το Δεκέμβριο του 2019.

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.