Είστε εδώ

Super Cars

Bentley: Μια ξεχωριστή έκδοση για την εκατοστή της επέτειο

του Γιώργου Ψαρρά

Το 2019 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για την Bentley, καθώς συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Επομένως ένα τέτοιο γεγονός δε θα μπορούσε να μη γιορταστεί δέοντος από τη βρετανική εταιρεία των supercars. Στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης, στις 5 Μαρτίου, η Bentley θα παρουσιάσει τη νέα ειδική έκδοση ενός μοντέλου της, η οποία θα αντλεί έμπνευση από ένα ιστορικό αγωνιστικό της όχημα.

Η Bentley δεν αποκαλύπτει προς το παρόν ποιο είναι αυτό το μοντέλο, ωστόσο πιθανολογούμε ότι πρόκειται για την Continental GT, ενώ στο παρακάτω video διακρίνεται η μάσκα του, πάνω στην οποία έχει αποτυπωθεί ο αριθμός 9.

Η ίδρυση της Bentley πραγματοποιήθηκε το μακρινό 1919 από τον Γουόλτερ Όουεν Μπέντλεϊ, ο οποίος είχε τον εξής στόχο, να κατασκευάσει ένα καλό και γρήγορο αυτοκίνητο που θα ήταν το καλύτερο στην κατηγορία του.

Με αυτή τη φιλοσοφία πορεύτηκε για έναν ολόκληρο αιώνα η Bentley και έτσι κατάφερε να ξεχωρίζει για τις επιδόσεις και την πολυτέλεια της. Οι εορτασμοί για την εκατονταετηρίδα της Bentley θα κορυφωθούν στις 10 Ιουλίου του 2019.

Γνωρίζουμε πάντως ήδη ότι θα προσφέρει τα μοντέλα με μια σειρά μοναδικών χαρακτηριστικών στο πλαίσιο της αποκαλούμενης "Centenary Specification", η οποία είναι διαθέσιμη σε όλες τις Bentley που κατασκευάζονται από τον Ιανουαρίου μέχρι και το Δεκέμβριο του 2019.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.