Είστε εδώ

Super Cars

Aston Martin V12 Speedster: Φόρο τιμής στη νικήτρια του Λε Μαν

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι συλλέκτες ανά τον κόσμο έχουν κάνει ήδη το χώρο στο μουσείο τους για να τοποθετήσουν την Aston Martin V12 Speedster.

Όμως όσοι προλάβουν καθώς μόνο 88 από αυτές τις Aston Martin θα κατασκευαστούν, θυμίζοντας την DBR1 νικήτρια στις 24ώρες του Λε Μαν το 1959 και στα 1.000 χλμ. του Νίρμπουργκρινγκ.

Ανοιχτή 2θέσια, χαμηλή, ελαφριά όπως ακριβώς πρέπει να είναι μια barchetta, αποτελεί συνέχεια του concept CC100 Speedster που παρουσιάστηκε το 2013 γιορτάζοντας έναν αιώνα Aston Martin από την ίδρυσή της.

Η Aston Martin V12 Speedster, φέρει V12 κινητήρα, twin turbo 5.2 λίτρων απόδοσης 700 ίππων με 700 Nm ροπής, με τους τεχνικούς να έχουν περάσει πολλές ώρες στο εργαστήριο ώστε ο ήχος από τον κινητήρα να παραπέμπει σε συμφωνία εγχόρδων.

Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο της ZF 8 σχέσεων τοποθετημένο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για καλύτερη κατανομή βάρους. 

Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν αρχές του 2021…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.