Είστε εδώ

Super Cars

Aston Martin V12 Speedster: Φόρο τιμής στη νικήτρια του Λε Μαν

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι συλλέκτες ανά τον κόσμο έχουν κάνει ήδη το χώρο στο μουσείο τους για να τοποθετήσουν την Aston Martin V12 Speedster.

Όμως όσοι προλάβουν καθώς μόνο 88 από αυτές τις Aston Martin θα κατασκευαστούν, θυμίζοντας την DBR1 νικήτρια στις 24ώρες του Λε Μαν το 1959 και στα 1.000 χλμ. του Νίρμπουργκρινγκ.

Ανοιχτή 2θέσια, χαμηλή, ελαφριά όπως ακριβώς πρέπει να είναι μια barchetta, αποτελεί συνέχεια του concept CC100 Speedster που παρουσιάστηκε το 2013 γιορτάζοντας έναν αιώνα Aston Martin από την ίδρυσή της.

Η Aston Martin V12 Speedster, φέρει V12 κινητήρα, twin turbo 5.2 λίτρων απόδοσης 700 ίππων με 700 Nm ροπής, με τους τεχνικούς να έχουν περάσει πολλές ώρες στο εργαστήριο ώστε ο ήχος από τον κινητήρα να παραπέμπει σε συμφωνία εγχόρδων.

Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο της ZF 8 σχέσεων τοποθετημένο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για καλύτερη κατανομή βάρους. 

Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν αρχές του 2021…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.

Η Hyundai και η Sony Pictures Entertainment υπέγραψαν συμφωνία, με την οποία οι Κορεάτες εξασφάλισαν ότι αυτοκίνητα με το σήμα τους θα εμφανιστούν σε πέντε ταινίες της ιαπωνικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και κάποιες που ανήκουν στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Το 2013 η Bentley μπήκε σε ένα χώρο ιδιαίτερο και απόλυτα ξένο προς τις μέχρι τότε δραστηριότητές της, εκείνον της κατασκευής επίπλων, με τη σειρά προϊόντων που ονόμασε Home Line και η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ένα από τα διαχρονικά χαρακτηριστικά στις καμπίνες των Citroen είναι η φωτεινότητα τους, καθώς πάντα οι ακτίνες του ήλιου ήταν καλοδεχούμενες.

Σε μια ανακοίνωσή της η FIA Παρασκευή 29 Μαΐου, έκανε γνωστό ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αναβάσεων για το 2020 ακυρώνεται. Ήταν προγραμματισμένο με 12 «ραντεβού» σε 12 διαφορετικές διαδρομές, όμως 9 από αυτές λόγω της πανδημία είχαν ήδη ακυρωθεί. 

Αυτή η αγωνιστική Maserati 8CTF της 10ετία του 1930 είναι το αυτοκίνητό  που «έσπρωξε» τη φήμη της ιταλικής μάρκας στην αγορά των ΗΠΑ.

Και φυσικά όχι τυχαία καθώς πήρε τη νίκη και μάλιστα σερί δύο φορές, στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης το 1939 και 1940. 

Ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια, σχεδόν όλοι όταν οδηγούμε είτε ρίχνουμε «κλεφτές» ματιές στην οθόνη του κινητού μας τηλεφώνου, είτε στέλνουμε γραπτό μήνυμα, είτε κάνουμε “Likes” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε το κρατάμε στο αφτί μας και μιλάμε.