Είστε εδώ

Super Cars

Aston Martin: Νέα εποχή για τους Βρετανούς

του Σωτήριου Χάλλα

Η Aston Martin σημείωσε ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της με την εγκαινίαση του νέου εργοστασίου της που θα βρίσκεται στην περιοχή, St. Athan της Ουαλίας.

Το νέο εργοστάσιο θα λειτουργεί συμπληρωματικά και δε θα αντικαταστήσει τις εγκαταστάσεις του Gaydon, καθώς σε αυτό θα γίνεται η παραγωγή του πρώτου SUV των Βρετανών, της DBX.

Σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής της εταιρείας, Άντι Πάλμερ, το νέο εργοστάσιο είναι σημαντικό για την Aston Martin και την καθιέρωσή της ως πολυτελούς μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η παραγωγή της DBX θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020, με την παραγωγή να αναμένεται ότι θα εξάγεται σε ποσοστό 90%. Όταν το εργοστάσιο ξεκινήσει την παραγωγή με κανονικούς ρυθμούς θα δημιουργήσει 600 νέες θέσεις εργασίας, υψηλής εξειδίκευσης, ενώ στο μέγιστο των δυνατοτήτων του οι θέσεις αυτές θα φτάσουν τις 750.

Μπορεί στο νέο εργοστάσιο να γίνεται η παραγωγή της DBX, όμως το πρώτο μοντέλο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής του θα είναι η Rapide E, η ηλεκτρική έκδοση της Rapide, η οποία είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο των Βρετανών.

Η έκταση του εργοστασίου φτάνει τα 364 στρέμματα και πρόκειται για περιοχή που αγοράστηκε το 2016 από το υπουργείο άμυνας της Βρετανίας, ενώ πριν ήταν βάση της βασιλικής αεροπορίας.

Σχετικά άρθρα

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Οι Νεβίλ-Γκιολσούλ κερδίζοντας και τις 4 Ειδικές Διαδρομές του τελευταίου σκέλους του ράλι Μόντε Κάρλο, είναι οι μεγάλοι νικητές στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Ήταν η πρώτη νίκη της Hyundai στο Μόντε Κάρλο, η πρώτη των Νεβίλ-Γκιολσούλ και η 13η στην καριέρα τους. 

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Με 4 Ειδικές Διαδρομές να αποτελείται το 4ο και τελευταίο σκέλος του ράλι Μόντε Κάρλο, 60 πληρώματα από τα 76 ξεκίνησαν για τον κύκλο Μόντε Κάρλο-Μόντε Κάρλο. 

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Το 4ο και τελευταίο σκέλος θα κρίνει τον νικητή του φετινού ράλι Μόντε Κάρλο καθώς τρία πληρώματα παίζουν για την πρώτη θέση μετά και το τέλος του 3ουσκέλους που ολοκληρώθηκε στο μικρό πριγκιπάτο της μεσογείου.  

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Έφτασαν στο Μόντε Κάρλο οι Νίκος Παυλίδης-Άλαν Χάριμαν με το Peugeot208 και θα εκκινήσουν από την 41η θέση της γενικής κατάταξης για τις τέσσερις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Στο δρόμο προς το Μόντε Κάρλο είναι το 3ο σκέλος του αγώνα , που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από τη πόλη Γκαπόπου βρίσκεται ο χώρος του service park. 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου περιλαμβάνει 4 Ειδικές Διαδρομές,2 επαναλαμβανόμενες,συνολικού μήκους 75.2 χλμ. 

Porsche

Αν μπορούσατε να πάρετε κάποιο από τα ιστορικά και σύγχρονα μοντέλα που βρίσκονται στο μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη, ποιο θα επιλέγατε;

Formula 1 - Γκραν Πρι Κίνας

Ο κοροναϊός που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες σταδιακά, απειλεί τη διοργάνωση του Γκραν Πρι της Σανγκάης, αν μέχρι το τριήμερο 17 – 19 Απριλίου δεν έχει υπάρξει επαρκής αντιμετώπιση.

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Στην 42η θέση σε σύνολο 82 συμμετεχόντων συνεχίζουν οι Νίκος Παυλίδης-Άλαν Χάριμαν με το Peugeot208 στο ράλι Μόντε Κάρλο, μετά το τέλος του 2ου σκέλους. 

Βρίσκονται μάλιστα στην 6η θέση της κλάσης RC4 στην οποία συνεχίζουν 20 πληρώματα. 

Volvo

Μετά το facelift που δέχτηκε το 2019, το επόμενο βήμα στην πορεία του XC90 είναι να υπάρξει μία νέα γενιά, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί το 2022.

Tesla

Η Tesla είναι βάσει χρηματιστηριακής αξίας η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις είναι πολύ χαμηλότερες από τους περισσότερους ανταγωνιστές της.