Είστε εδώ

Super Cars

Aston Martin: Κάτι αλλάζει στους κινητήρες των Βρετανών

του Σωτήριου Χάλλα

Η Aston Martin αναπτύσσει ένα νέο κινητήρα εξακύλινδρο εν σειρά ο οποίος πρόκειται σταδιακά να αντικαταστήσει τον V8 των 4.0 λίτρων που η βρετανική μάρκα προμηθεύεται από την AMG.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών έχει ξεκινήσει από το 2013 και εκτός από τον κινητήρα οι Βρετανοί προμηθεύονται από την AMG και κάποια ηλεκτρονικά. Παράλληλα αναπτύσσουν και το δικό τους κινητήριο σύνολο το οποίο θα το δούμε για πρώτη φορά στο πρώτο SUV που θα δημιουργήσει η εταιρεία, το DBX.

Κατά πάσα πιθανότητα το σύνολο αυτό θα φέρει και κάποιου βαθμού ηλεκτροκίνηση αλλά όχι σε βαθμό που να είναι plug-in υβριδικό καθώς στην Aston Martin θεωρούν ότι αυτή η τεχνολογία δεν ταιριάζει με τον premium χαρακτήρα της εταιρείας. Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτό είναι η ανάπτυξη της ηλεκτρικής Rapide E από την οποία οι Βρετανοί απέκτησαν μεγάλη εμπειρία.

Ως πρότυπο για την ανάπτυξη του νέου συνόλου θα χρησιμοποιηθεί ο ήδη υπάρχων V12 των 5.2 λίτρων που έχει εξελιχτεί από την ίδια την Aston Martin.

Η πρεμιέρα του DBX αναμένεται να γίνει μέσα στο 2019 όμως στην αρχή θα χρησιμοποιεί τα V8 και V12 σύνολα με τον εξακύλινδρο εν σειρά να παρουσιάζεται στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.