Είστε εδώ

Super Cars

Aston Martin: Η "βρετανική Ferrari"

του Σωτήριου Χάλλα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Βέβαια, αυτή τη στιγμή η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με έντονα οικονομικά προβλήματα, όμως πρόσφατα δέχτηκε διπλή “ένεση” από τον Καναδό επενδυτή Λόρενς Στρολ. Πλέον ο Καναδός είναι ο πρόεδρος της μάρκας και αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της. Από τη μία θα μειώσει τον  αριθμό των μοντέλων που κατασκευάζονται κάθε χρόνο, αλλά ταυτόχρονα θέλει να εξασφαλίσει ότι κάθε αυτοκίνητο που θα βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής θα αφήνει κέρδος.

Ο χαρακτηρισμός ως “βρετανική Ferrari” που χρησιμοποίησε ο Πάλμερ δεν είναι τυχαίος. Ο Στρολ ήταν επί σειρά ετών ο εισαγωγέας των ιταλικών supercars στον Καναδά, οπότε γνωρίζει σε σημαντικό βαθμό πώς λειτουργούν στο Μαρανέλο. Το 2019 η Aston martin είχε φτάσει να παράγει 5.800 αυτοκίνητα μέσα σε ένα έτος, όμως το 2020 αυτός ο αριθμός θα μειωθεί.

Πλέον, βασικό στοιχείο της λειτουργίας της επιχείρησης θα είναι ότι οι πελάτες θα διαμορφώνουν το αυτοκίνητο που θέλουν με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζει ακριβώς στα θέλω τους. Στη συνέχεια, όμως θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι να κατασκευαστεί.

Στους άμεσους στόχους είναι οι DBX που παράγονται αυτή τη στιγμή να είναι σε τέλεια κατάσταση όταν έρθει η ώρα για τις πρώτες παραδόσεις και τα πλάνα γύρω από την ηλεκτροκίνηση να μετατεθούν για το μέλλον. Επιπλέον, το εκ νέου λανσάρισμα του brand name “Lagonda”, ως το παρακλάδι που θα ασχολείται με αμιγώς ηλεκτρικά, πιο πολυτελή και περισσότερο αυτόνομα μοντέλα, αναβάλλεται προς το παρόν και ως κορυφαία προτεραιότητα τίθεται η διεύρυνση της γκάμας των μοντέλων με κινητήρα στο κέντρο, όπως και η περαιτέρω ανάπτυξη του V6 υβριδικού συνόλου 3.0 λίτρων, στο οποίο εργάζονται οι μηχανικοί της εταιρείας.

Με την προϋπόθεση ότι θα αρχίσουν να υλοποιούνται τα παραπάνω, η υπόθεση “Lagonda” θα έρθει και πάλι στο προσκήνιο από το 2024 και μετά.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Η Skoda αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Mycarnow@Kosmocar!, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια στην κάθε συναλλαγή.

Το coupe μοντέλο της Toyota συμπλήρωσε ιστορία 50 χρόνων στους δρόμους του πλανήτη, από τον Δεκέμβριο του 1970 όπου και αποκαλύφθηκε η πρώτη γενιά. 

Αυτό είναι το βιβλίο του προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ, με θέμα την μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους. 

Κάθε χρόνο η Volkswagen γιορτάζει τη μακρά και επιτυχημένη ιστορία του Golf GTI, διοργανώνοντας μια ειδική εκδήλωση στις όχθες της λίμνης Wörthersee, η οποία βρίσκεται στη νότια Αυστρία, κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Μπορεί τα ονόματα των οδηγών και των επικεφαλής των ομάδων να είναι εκείνα τα οποία συναντάμε συχνότερα όταν πρόκειται για τη Formula 1, όμως υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ρόλο - κλειδί και συνήθως μένουν στην αφάνεια, όπως είναι ο Ισπανός Μανουέλ Μουνιόθ, ο επικεφαλής μηχανικός

Οι σιλουέτες των μονοθεσίων της Formula 1 είναι ακόμα σκεπασμένες και όλος ο θίασος βρίσκεται επι ποδός αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του πρωταθλήματος, 5 Ιουλίου στην Αυστρία. 

Τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε το Σαλόνι της Γενεύης και μαζί του η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Bugatti Chiron Pur Sport.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, υπό την ηγεσία του οποίου η εταιρεία έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη, πρόκειται να αντικατασταθεί στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της διοικητικής δομής.

Πολλοί οδηγοί δεν αντιμετωπίζουν το αυτοκίνητο τους ως ένα άψυχο αντικείμενο, αλλά αναπτύσσουν μαζί του ένα ιδιαίτερο δέσιμο.

Μπορεί σταδιακά οι περισσότερες χώρες να επιστρέφουν στην κανονικότητα, ωστόσο η πανδημία δεν έχει σταματήσει, επομένως τα μέτρα των κοινωνικών αποστάσεων δεν παύουν να ισχύουν.