Είστε εδώ

Super Cars

Aston Martin: Η αναβίωση της Lagonda

του Σωτήριου Χάλλα

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει τη δημιουργία ενός νέου, αμιγώς ηλεκτροκίνητου, υπερπολυτελούς SUV το οποίο δε θα φέρει τα σήματα της βρετανικής μάρκας αλλά της υπο-μάρκας, Lagonda.

Προς το παρόν το νέο μοντέλο το έχουμε δει μόνο σε ψηφιακή μορφή όμως οι Βρετανοί θα παρουσιάσουν το πρωτότυπο Lagonda All-Terrain στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, κάτι που θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε μια εικόνα σχετικά με το πώς θα είναι η εμφάνιση του τελικού μοντέλου.

Αυτό θα είναι το δεύτερο πρωτότυπο που βλέπουμε. Το πρώτο ήταν το Lagonda Vision το οποίο είχαμε δει ακριβώς πριν ένα χρόνο. Οι άνθρωποι της Aston Martin αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο SUV θα είναι το πρώτο που θα φέρει τα σήματα της μάρκας Lagonda, η οποία είχε πάψει να υφίσταται για πολλά χρόνια.

Προς το παρόν, για να προετοιμάσουν το έδαφος, οι Βρετανοί έδωσαν στη δημοσιότητα μία εικόνα teaser όπου ξεχωρίζει μόνο ένα πλατύ τμήμα από βουρτσισμένο χρώμιο το οποίο έχει τοποθετηθεί εκεί που συνήθως συναντάμε γρίλια. Ακόμα, στο πρωτότυπο, οι πλαϊνοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Οι πωλήσεις του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσουν το 2020 ή το 2021.

Σχετικά άρθρα

Το περιεχόμενο του περιπτέρου της, που θα στηθεί στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης (5-15 Μαρτίου), μας παρουσιάζει η Honda.

Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται ότι μέχρι το 2002 στις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες υπήρχε και το δακτυλικό αποτύπωμα από το δείκτη του δεξιού χεριού του κατόχου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού η Volkswagen φαίνεται ότι ετοιμάζει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV το οποίο θα τοποθετηθεί στην γκάμα των ID μοντέλων, όμως προς το παρόν δεν έχει εμπορική ονομασία παρά μόνο εσωτερική και αυτή είναι ID Ruggdzz.

Οι Γιάννης Παπαδημητρίου-Άλαν Χάριμαν με το Skoda Fabia R5 κέρδισαν τους Ιταλούς αντιπάλους τους σε αγώνα εντός έδρας μάλιστα στον χωμάτινο αγώνα rally Vald’ Orcia.

Όλοι το έχουμε δει και αρκετοί έχουμε αναρωτηθεί ποιος είναι ο λόγος που στο περίγραμμα του παρμπρίζ υπάρχει μαύρο πλαίσιο, το οποίο πάντα δίπλα του έχει πολλές μικρές μαύρες τελείες, όμως, γιατί είναι εκεί.; Υπάρχει λόγος ή είναι αποκλειστικά αισθητική η επιλογή;

H αυτόνομη πλέον εταιρεία επιδόσεων της Seat, η Cupra, δυο χρόνια μετά την ίδρυση της εγκαινίασε τις κεντρικές της εγκαταστάσεις.

Εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε πάνω από 2.4 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου, τότε θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στην Bugatti Chiron.

Στο Μόναχο, στην καρδιά της Βαυαρίας ταξιδέψαμε με το βραβευμένο νέο Opel Corsa.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Toyota βλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο εξηλεκτρισμός στη γκάμα της θα αυξήσει τις ανάγκες για παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.