Είστε εδώ

Super Cars

Aston Martin: Διακοπή παραγωγής μέχρι 20 Απριλίου

του Γιώργου Ψαρρά

Τα αυστηρότερα μέτρα που λαμβάνονται, κάπως καθυστερημένα μάλλον στη Βρετανία, για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, οδηγούν τα εργοστάσια της Aston Martin σε αναστολή της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

Από την πλευρά της η Aston Martin δηλώνει ότι πήρε αυτή τη δύσκολη, αλλά απαραίτητη απόφαση, ώστε να στηρίξει τις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στην πατρίδα της, αλλά και για να προστατέψει την υγεία των εργαζομένων, των προμηθευτών και των οικογενειών τους.

Η παύση της παραγωγής ισχύει από 24 Μαρτίου μέχρι 20 Απριλίου, ωστόσο η Aston Martin θα παρακολουθεί διαρκώς την κρισιμότητα της κατάστασης και θα επανεκκινήσει την παραγωγή μόλις αυτό καταστεί εφικτό και απόλυτα ασφαλές.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιβραδύνει την εξάπλωση του covid-19 τις προσεχείς εβδομάδες.

Πρώτη μας σκέψη είναι η υγεία του καταπληκτικού μας εργατικού δυναμικού. Έχουμε πάρει τη σκληρή απόφαση να αναστείλουμε τη λειτουργία των μονάδων παραγωγής μας στη Βρετανία.

Ελπίζω και πιστεύω ότι η εθνική μάχη μας εναντίον αυτού του τρομακτικού ιού θα είναι επιτυχής και μόλις έχουμε τη δυνατότητα, θα επιστρέψουμε στην κανονική μας λειτουργία. Εν τω μεταξύ, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους όσους συνδέονται με αυτή τη μεγάλη εταιρεία καλή τύχη και καλή υγεία».

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα πιο εμβληματικά και ποθητά μοντέλα στην ιστορία της Mazda είναι αναμφισβήτητα το RX-7.

Ένας οδηγός στην πόλη Νοβάτο της Καλιφόρνια κατέγραψε χάρη σε κάμερα που είχε τοποθετήσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, τη στιγμή που μία οδηγός τον χτύπησε και επέλεξε να φύγει, χωρίς να αφήσει τα στοιχεία της.

Οι οίκοι στην Ευρώπη «ψάχνονται» στο θέμα της διαφοροποίησης, ενώ δεν είναι λίγοι που «παντρεύουν» το παρελθόν με σύγχρονες τεχνολογίες. 

Ένας τέτοιος οίκος είναι ο Lazareth που έφτιαξε ένα Mini Moke με καρδιά Maserati. 

Έαν έχεις κέφι όλα γίνονται. 

Ο Ζακ Μπράουν, επικεφαλής της ομάδας της McLaren στη Formula 1, θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή το άθλημα βρίσκεται σε πολύ “εύθραυστη” κατάσταση, καθώς εκτός από τα έσοδά του, ίσως να απειλείται και η ίδια του η ύπαρξη.

Μπορεί σήμερα η Skoda να μην είναι γνωστή για τα επαγγελματικά της οχήματα, όμως πριν από 113 χρόνια διέπρεψε στην κατηγορία αυτή.

Κάποιες χώρες έχουν θέσει στόχο να απαγορεύσουν εντελώς την πώληση οχημάτων με μοτέρ βενζίνης ή/και πετρελαίου μέσα στις επόμενες δεκαετίες, στοιχείο το οποίο μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης σταδιακά θα αποτελέσουν παρελθόν, όμως η Mazda διαφωνεί.

Tην περίοδο 2002-2009 η Toyota ενεπλάκη και στη Formula 1, ξεκινώντας την εξέλιξη του μονοθεσίου από το 1999.

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός του WRC για τους φίλους των αγώνων όπου η ψήφος θα κρίνει το ποιος είναι ο κορυφαίος οδηγός ράλι από το 1979, εποχή που θεσπίστηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. 

Όλο και συχνότερα παρατηρούμε στα νέα μοντέλα ότι οι οθόνες αφής στο κέντρο του ταμπλό αυξάνουν διαρκώς το μέγεθος τους, ωστόσο η Nissan επιθυμεί στα μελλοντικά της μοντέλα να ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση στο συγκεκριμένο τομέα.

Το Volkswagen e-Golf οδεύει προς το τέλος της εμπορικής του πορείας, όμως φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει ακόμα, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία του έδωσε παράταση τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.