Είστε εδώ

Super Cars

AMG: Βγάζει αντίπαλο της Porsche Cayman;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Cayman ήταν μια ιδέα της Porsche η οποία στην αρχή κανείς δεν πίστευε ότι θα πετύχει όμως η ιστορία απέδειξε το ακριβώς αντίθετο. Τώρα η Mercedes – AMG θέλει να μπει και αυτή στην κατηγορία δημιουργώντας ένα μοντέλο το οποίο θα στοχεύει άμεσα στο γερμανικό sports car.

Πιθανότατα, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος στην γκάμα της γερμανικής μάρκας θα καταργηθεί η SLC η οποία δεν κάνει τις πωλήσεις που θέλουν οι άνθρωποι της εταιρείας. Το νέο μοντέλο θα το συναντάμε αποκλειστικά στην γκάμα της AMG και εμφανισιακά θα δανείζεται στοιχεία από το hypercar, Project One.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια. Σύμφωνα με το πρώτο ο κινητήρας θα τοποθετηθεί στο κέντρο ώστε η σύγκριση με την Cayman να είναι ακόμα πιο άμεση ενώ σύμφωνα με το δεύτερο ο κινητήρας θα τοποθετηθεί πίσω από τον εμπρός άξονα για λόγους μείωσης του κόστους.

Σε κάθε περίπτωση το νέο αυτό μοντέλο θα τοποθετείται κάτω από το GT και θα προσφέρεται είτε σε coupe μορφή με κλειστή οροφή, είτε σε roadster μορφή με ανοιχτή οροφή.

Τέλος, αν και ακόμα είναι νωρίς, θεωρείται αρκετά πιθανό να χρησιμοποιηθεί ο δίλιτρος κινητήρας που θα κινεί τις A35 και A45 που θα παρουσιαστούν σε λίγο καιρό.

Στην εικόνα βλέπουμε το AMG Project One.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.