Είστε εδώ

Super Cars

AMG: Βγάζει αντίπαλο της Porsche Cayman;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Cayman ήταν μια ιδέα της Porsche η οποία στην αρχή κανείς δεν πίστευε ότι θα πετύχει όμως η ιστορία απέδειξε το ακριβώς αντίθετο. Τώρα η Mercedes – AMG θέλει να μπει και αυτή στην κατηγορία δημιουργώντας ένα μοντέλο το οποίο θα στοχεύει άμεσα στο γερμανικό sports car.

Πιθανότατα, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος στην γκάμα της γερμανικής μάρκας θα καταργηθεί η SLC η οποία δεν κάνει τις πωλήσεις που θέλουν οι άνθρωποι της εταιρείας. Το νέο μοντέλο θα το συναντάμε αποκλειστικά στην γκάμα της AMG και εμφανισιακά θα δανείζεται στοιχεία από το hypercar, Project One.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια. Σύμφωνα με το πρώτο ο κινητήρας θα τοποθετηθεί στο κέντρο ώστε η σύγκριση με την Cayman να είναι ακόμα πιο άμεση ενώ σύμφωνα με το δεύτερο ο κινητήρας θα τοποθετηθεί πίσω από τον εμπρός άξονα για λόγους μείωσης του κόστους.

Σε κάθε περίπτωση το νέο αυτό μοντέλο θα τοποθετείται κάτω από το GT και θα προσφέρεται είτε σε coupe μορφή με κλειστή οροφή, είτε σε roadster μορφή με ανοιχτή οροφή.

Τέλος, αν και ακόμα είναι νωρίς, θεωρείται αρκετά πιθανό να χρησιμοποιηθεί ο δίλιτρος κινητήρας που θα κινεί τις A35 και A45 που θα παρουσιαστούν σε λίγο καιρό.

Στην εικόνα βλέπουμε το AMG Project One.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.