Είστε εδώ

Mitsubishi: Επιστρέφει το Evo;

του Σωτήριου Χάλλα

Το όνομα Mitsubishi Lancer Evo στον αυτοκινητιστικό κόσμο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο επειδή έχει διαπρέψει στους αγώνες αλλά και επειδή επί δεκαετίες ήταν (μαζί με Subaru Impreza WRX STI) ο ορισμός του αγωνιστικού δρόμου. Ακόμα και σήμερα, 3 χρόνια μετά τη διακοπή της παραγωγής της τελευταίας γενιάς του, του Mitsubishi Lancer Evo X, αυτά τα δύο μοντέλα προκαλούν έντονες συζητήσεις σχετικά με το ποιο είναι πιο καλό και ποιο θα ήθελε ο καθένας να έχει.

Έτσι, όταν διαβάσαμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi Βρετανίας δήλωσε ότι το Evo μπορεί να επιστρέψει νιώσαμε ιδιαίτερη χαρά. Ωστόσο, η χαρά μας κράτησε λίγο αφού στη συνέχεια λέει ότι το Evo με τη μορφή που είχε δεν πρόκειται να επιστρέψει. Αναγνωρίζει ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό αυτοκίνητο το οποίο έχει ακόμα τεράστια απήχηση στο κοινό και προκαλεί έντονα συναισθήματα όμως πλέον αυτή η εποχή για τη Mitsubishi έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί.

Αυτό που είπε είναι ότι το Evo ίσως επιστρέψει ως crossover ή SUV ή ακόμα ως χαρακτηρισμός για τις γρήγορες εκδόσεις της ήδη υπάρχουσας γκάμας. Κάτι αντίστοιχο, δηλαδή, με το Eclipse το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε SUV του οποίου η πλήρης ονομασία είναι Eclipse Cross.

Αν η Mitsubishi έχει κάτι τέτοιο στα σχέδιά της θα πρέπει ή να το υλοποιήσει με τόση δεξιοτεχνία ώστε να μην προκαλέσει οργή στο πιστό κοινό της ή να αφήσει το όνομα Evo ανέγγιχτο ώστε να υπάρχει στη συλλογική μνήμη με αυτή τη γλυκιά νοσταλγία που φέρνει ο χρόνος.

Στην εικόνα βλέπουμε το Mitsubishi Lancer Evo X Final Edition το οποίο κατασκευάστηκε σε μόλις 1.600 κομμάτια τα οποία ήταν και τα τελευταία Evo που συναρμολόγησε η Mitsubishi.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.