Είστε εδώ

Mitsubishi: Επιστρέφει το Evo;

του Σωτήριου Χάλλα

Το όνομα Mitsubishi Lancer Evo στον αυτοκινητιστικό κόσμο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο επειδή έχει διαπρέψει στους αγώνες αλλά και επειδή επί δεκαετίες ήταν (μαζί με Subaru Impreza WRX STI) ο ορισμός του αγωνιστικού δρόμου. Ακόμα και σήμερα, 3 χρόνια μετά τη διακοπή της παραγωγής της τελευταίας γενιάς του, του Mitsubishi Lancer Evo X, αυτά τα δύο μοντέλα προκαλούν έντονες συζητήσεις σχετικά με το ποιο είναι πιο καλό και ποιο θα ήθελε ο καθένας να έχει.

Έτσι, όταν διαβάσαμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi Βρετανίας δήλωσε ότι το Evo μπορεί να επιστρέψει νιώσαμε ιδιαίτερη χαρά. Ωστόσο, η χαρά μας κράτησε λίγο αφού στη συνέχεια λέει ότι το Evo με τη μορφή που είχε δεν πρόκειται να επιστρέψει. Αναγνωρίζει ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό αυτοκίνητο το οποίο έχει ακόμα τεράστια απήχηση στο κοινό και προκαλεί έντονα συναισθήματα όμως πλέον αυτή η εποχή για τη Mitsubishi έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί.

Αυτό που είπε είναι ότι το Evo ίσως επιστρέψει ως crossover ή SUV ή ακόμα ως χαρακτηρισμός για τις γρήγορες εκδόσεις της ήδη υπάρχουσας γκάμας. Κάτι αντίστοιχο, δηλαδή, με το Eclipse το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε SUV του οποίου η πλήρης ονομασία είναι Eclipse Cross.

Αν η Mitsubishi έχει κάτι τέτοιο στα σχέδιά της θα πρέπει ή να το υλοποιήσει με τόση δεξιοτεχνία ώστε να μην προκαλέσει οργή στο πιστό κοινό της ή να αφήσει το όνομα Evo ανέγγιχτο ώστε να υπάρχει στη συλλογική μνήμη με αυτή τη γλυκιά νοσταλγία που φέρνει ο χρόνος.

Στην εικόνα βλέπουμε το Mitsubishi Lancer Evo X Final Edition το οποίο κατασκευάστηκε σε μόλις 1.600 κομμάτια τα οποία ήταν και τα τελευταία Evo που συναρμολόγησε η Mitsubishi.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.