Είστε εδώ

Mitsubishi: Αναβιώνει ένα ιστορικό όνομα

του Σωτήριου Χάλλα

Το όνομα Lancer αποτελεί πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τη Mitsubishi και αυτός είναι ο λόγος που η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται να το χρησιμοποιήσει και πάλι αυτή τη φορά όμως δε θα μπει πάνω σε κάποιο sedan μοντέλο αλλά σε ένα crossover του οποίου η σχεδίαση θα βασίζεται στο πρωτότυπο e-Evolution που είδαμε πέρυσι.

Το αφεντικό της Mitsubishi είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι η κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων μπορεί να γνωρίζει μια ελαφρά συρρίκνωση στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όμως σε παγκόσμιο επίπεδο τα νούμερά της αυξάνονται κυρίως λόγω της Κίνας.

Οπότε, η Mitsubishi θέλει να δημιουργήσει ένα μικρομεσαίο το οποίο θα έχει αυξημένο ύψος από το έδαφος ώστε να ικανοποιεί και αυτούς που θέλουν ένα crossover. Ο επί κεφαλής σχεδίασης της εταιρείας, Τσουνεχίρο Κουνιμότο, πρόσθεσε ότι η ιαπωνική εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο τύπο hatchback μοντέλου.

Σε κάθε περίπτωση το νέο Mitsubishi Lancer θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF C/D της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi η οποία δίνει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης υβριδικών συνόλων αλλά και τετρακίνησης.

Στην εικόνα βλέπουμε το πρωτότυπο e-Evolution.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.