Είστε εδώ

News

Volvo: Οι φιλόδοξοι στόχοι της για τα επόμενα χρόνια

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volvo θέτει υψηλούς στόχους σε ό,τι αφορά το μέλλον, αφού θέλει μέχρι το 2040 να έχει γίνει μία carbon neutral εταιρεία, δηλαδή οι δραστηριότητές της να μην προσθέτουν διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Επιπλέον, αναφέρει ότι θέλει να γίνει μια εταιρεία η οποία θα διαθέτει στην γκάμα της μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, ωστόσο, το πότε θα γίνει αυτή η μετάβαση θα αποφασιστεί, σύμφωνα με τα στελέχη της σουηδικής μάρκας, αποκλειστικά από τα θέλω τν πελατών.

Αν, για παράδειγμα βλέπουν ότι είναι μεγάλο το ποσοστό πωλήσεων των κινητήρων εσωτερικής καύσης όσο περνάνε τα χρόνια, θα καθυστερήσουν την κατάργηση τους, αν όμως τα ποσοστά τους είναι μικρά, τότε θα προχωρήσουν στην αποκλειστική παραγωγή ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Πριν λίγες μέρες η Volvo έκανε το πρώτο, σημαντικό, βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των ανωτέρω, παρουσιάζοντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γκάμας της, το XC40 Recharge.

Πριν το 2040, ο πρώτος ενδιάμεσος στόχος είναι τοποθετημένος στο 2025. Σύμφωνα με αυτόν, οι Σουηδοί θέλουν το 50% των πωλήσεών τους να αποτελείται από ηλεκτρικά και plug-in αυτοκίνητα, γι’ αυτό και ετοιμάζονται να παρουσιάσουν αρκετά μοντέλα του είδους, ενώ και το χαρακτηρισμό Recharge που θα συνοδεύει τα ηλεκτρικά, αναμένεται να τον βλέπουμε ολοένα και πιο συχνά.

Σίγουρα πρόκειται για φιλόδοξους στόχους. Θα καταφέρει να τους πετύχει; Δεν αποκλείεται.

Σχετικά άρθρα

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.

Η Hyundai και η Sony Pictures Entertainment υπέγραψαν συμφωνία, με την οποία οι Κορεάτες εξασφάλισαν ότι αυτοκίνητα με το σήμα τους θα εμφανιστούν σε πέντε ταινίες της ιαπωνικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και κάποιες που ανήκουν στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Το 2013 η Bentley μπήκε σε ένα χώρο ιδιαίτερο και απόλυτα ξένο προς τις μέχρι τότε δραστηριότητές της, εκείνον της κατασκευής επίπλων, με τη σειρά προϊόντων που ονόμασε Home Line και η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ένα από τα διαχρονικά χαρακτηριστικά στις καμπίνες των Citroen είναι η φωτεινότητα τους, καθώς πάντα οι ακτίνες του ήλιου ήταν καλοδεχούμενες.

Σε μια ανακοίνωσή της η FIA Παρασκευή 29 Μαΐου, έκανε γνωστό ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αναβάσεων για το 2020 ακυρώνεται. Ήταν προγραμματισμένο με 12 «ραντεβού» σε 12 διαφορετικές διαδρομές, όμως 9 από αυτές λόγω της πανδημία είχαν ήδη ακυρωθεί. 

Αυτή η αγωνιστική Maserati 8CTF της 10ετία του 1930 είναι το αυτοκίνητό  που «έσπρωξε» τη φήμη της ιταλικής μάρκας στην αγορά των ΗΠΑ.

Και φυσικά όχι τυχαία καθώς πήρε τη νίκη και μάλιστα σερί δύο φορές, στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης το 1939 και 1940. 

Ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια, σχεδόν όλοι όταν οδηγούμε είτε ρίχνουμε «κλεφτές» ματιές στην οθόνη του κινητού μας τηλεφώνου, είτε στέλνουμε γραπτό μήνυμα, είτε κάνουμε “Likes” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε το κρατάμε στο αφτί μας και μιλάμε.