Είστε εδώ

News

Volvo: Ασφάλεια από τα τιμόνια των φορτηγών της (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας της Volvo δε βρίσκουν πεδίο εφαρμογής μόνο στα επιβατικά της μοντέλα, αλλά και στα φορτηγά της.

Ο λόγος είναι ότι καθημερινά συμβαίνουν εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα σε όλο τον κόσμο, στα οποία εμπλέκονται συχνά και φορτηγά. Στο παρακάτω video η σουηδική εταιρία μας δείχνει τη λειτουργία, αλλά και τη χρησιμότητα του συστήματος “Dynamic Steering” που εξοπλίζει τα φορτηγά της.

Με αυτό ο οδηγός έχει υποβοήθηση στη σταθερότητα του φορτηγού, σε υψηλότερες ταχύτητες, στις στροφές και σε περίπτωση απώλειας της πρόσφυσης, ώστε να μπορεί να το επαναφέρει εύκολα και γρήγορα, χάρη στο λογισμικό που υπολογίζει σε χιλιοστά του δευτερολέπτου την ολίσθηση των τροχών στο δρόμο και την απώλεια ελέγχου χειρισμού, ενώ βοηθάει το ΕSC να ενεργεί ταχύτερα.

Παράλληλα χάρη στο “Dynamic Steering” λειτουργεί το σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και επέμβασης στο σύστημα διεύθυνσης, εντοπίζοντας το όχημα που μπορεί να κινείται πλευρικά του φορτηγού.

Η Volvo επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά το διαχρονικό της μήνυμα: Καμία ζωή δεν πρέπει να χάνεται στο δρόμο.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.