Είστε εδώ

News

Volvo: Ασφάλεια από τα τιμόνια των φορτηγών της (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας της Volvo δε βρίσκουν πεδίο εφαρμογής μόνο στα επιβατικά της μοντέλα, αλλά και στα φορτηγά της.

Ο λόγος είναι ότι καθημερινά συμβαίνουν εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα σε όλο τον κόσμο, στα οποία εμπλέκονται συχνά και φορτηγά. Στο παρακάτω video η σουηδική εταιρία μας δείχνει τη λειτουργία, αλλά και τη χρησιμότητα του συστήματος “Dynamic Steering” που εξοπλίζει τα φορτηγά της.

Με αυτό ο οδηγός έχει υποβοήθηση στη σταθερότητα του φορτηγού, σε υψηλότερες ταχύτητες, στις στροφές και σε περίπτωση απώλειας της πρόσφυσης, ώστε να μπορεί να το επαναφέρει εύκολα και γρήγορα, χάρη στο λογισμικό που υπολογίζει σε χιλιοστά του δευτερολέπτου την ολίσθηση των τροχών στο δρόμο και την απώλεια ελέγχου χειρισμού, ενώ βοηθάει το ΕSC να ενεργεί ταχύτερα.

Παράλληλα χάρη στο “Dynamic Steering” λειτουργεί το σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και επέμβασης στο σύστημα διεύθυνσης, εντοπίζοντας το όχημα που μπορεί να κινείται πλευρικά του φορτηγού.

Η Volvo επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά το διαχρονικό της μήνυμα: Καμία ζωή δεν πρέπει να χάνεται στο δρόμο.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.