Είστε εδώ

News

Volkswagen:Βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

του Γιώργου Ψαρρά

Η χώρα μας δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την πρόσφατη πανδημία του Covid-19, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα των τελευταίων ετών, που είναι οι συνεχιζόμενες ροές προσφύγων.

Το σενάριο εξάπλωσης του Covid-19 στις εγχώριες δομές φιλοξενίας προσφύγων προκαλεί τεράστια ανησυχία. Μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση και ωρολογιακή υγειονομική βόμβα η Volkswagen, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 1 εκατομμύριο ευρώ στις δομές φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς επίσης και για όσους χρειάζονται άμεσα βοήθεια στη Συρία.

Το εν λόγω ποσό θα χορηγηθεί στο Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό (DRK), ο οποίος θα οργανώνει και θα υλοποιήσει την τοπική υποστήριξη σε συνεργασία με τους εθνικούς οργανισμούς του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι στη βορειοδυτική Συρία χρειάζονται επειγόντως βοήθεια, στην Τουρκία υπάρχουν 3,8 εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ η δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του βορείου Αιγαίου είναι γνωστή. Παράλληλα η σκιά της πανδημίας υψώνεται απειλητική καθώς δε γνωρίζει διαχωριστικές γραμμές συνόρων.

Η Volkswagen αναφέρει επίσης ότι από το 2015 υλοποιεί στη Γερμανία προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα 5.000 πρόσφυγες. Στο εθνικό σύστημα υγείας της Γερμανίας έχει δωρίσει χιλιάδες προστατευτικές μάσκες προσώπου, ενώ έχει δώσει 40 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση ιατρικών ειδών από την Κίνα. Σημειώνεται ακόμα ότι παράγει μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης εξαρτήματα συγκράτησης για διάφανα προστατευτικά προσώπου, τα οποία παραδίδει στην Ισπανία.

Σχετικά άρθρα

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.