Είστε εδώ

News

Volkswagen:Βοηθά την Ισπανία με τον κορωνοϊό

του Γιώργου Ψαρρά

Τη δική της μάχη στον πόλεμο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνει η Volkswagen, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τις παραγωγικές της υποδομές.

Η γερμανική εταιρεία λοιπόν κατασκευάζει μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης τα εξαρτήματα που συγκρατούν στο κεφάλι τα διαφανή πλαστικά, τα οποία καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο και χρησιμοποιούνται από το ιατρικό προσωπικό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με την Airbus και το δίκτυο τρισδιάστατης εκτύπωσης "Mobility goes Additive", το οποίο περιλαμβάνει περίπου 250 εταιρείες.

Τα εν λόγω εξαρτήματα που παράγει η Volkswagen θα φτάσουν αεροπορικώς την επόμενη εβδομάδα από το Αμβούργο στη Μαδρίτη, χάρη στην Airbus. Στόχος της Volkswagen είναι να κατασκευαστούν στο συντομότερο χρόνο και όσο το δυνατόν περισσότερα από τα συγκεκριμένα εξαρτήματα, ώστε να βοηθηθεί η Ισπανία, η οποία έχει από τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Για να εξασφαλίσουν τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα υγιεινής, οι εργαζόμενοι της Volkswagen που παράγουν τα εξαρτήματα αυτά, όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες, φορούν γάντια και μάσκες προσώπου.

Φυσικά η Volkswagen δε ξεχνά την πατρίδα της, καθώς μέχρι τώρα έχει δωρίσει χιλιάδες ιατρικές μάσκες προσώπου στο σύστημα δημόσιας υγείας της Γερμανίας. Παράλληλα προσέφερε σε ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό, όπως μάσκες προσώπου και  προστατευτικό ρουχισμό, συνολικής αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.

Πριν από επτά δεκαετίες η Seat γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και για το λόγο αυτό αποφάσισε να τιμήσει την ισπανική πόλη.