Είστε εδώ

News

Volkswagen: Νέο σήμα. Πότε θα το δούμε; Πώς θα είναι;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα παρουσιάσει κάποια νέα ή/και ανανεωμένα μοντέλα, με το πιο σημαντικό ανάμεσά τους να είναι το ID.3, όμως οι Γερμανοί ετοιμάζονται για μία σημαντικότερη αλλαγή, αφού θα δείξουν στο κοινό το νέο σήμα της εταιρείας.

Φυσικά δεν πρόκειται να δούμε τη VW να αλλάζει εντελώς το σήμα της αλλά θα προσαρμόσει την εμφάνισή του στις σύγχρονες επιταγές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής το νέο σήμα θα είναι πιο έντονο και θα έχει περισσότερο χρώμα, ενώ η σχεδίασή του θα είναι περισσότερο δισδιάστατη.

Μετά το σκάνδαλο dieselgate η Volkswagen έχει προβεί σε αλλαγές σχεδόν σε κάθε επίπεδο της δραστηριότητάς της, ενώ έχει στραφεί πολύ πιο έντονα προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όλες αυτές οι αλλαγές, μία εκ των οποίων είναι και η επανασχεδίαση του σήματος, γίνονται υπό τη σκέπη ενός πλάνου που ονομάζεται Transform 2025+ και έχει σκοπό να αλλάξει άρδην την εικόνα της εταιρείας.

Το νέο logo θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στην Ευρώπη, τον Οκτώβριο θα ακολουθήσει η Κίνα με την Αμερική (Βόρεια και Νότια) να έπονται στις αρχές του 2020 και μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες χώρες. Το νέο σήμα θα τοποθετηθεί σε 10.000 εγκαταστάσεις σε 171 χώρες και πρόκειται να αντικαταστήσει 70.000 παλιά λογότυπα.

Εκτός από το σήμα, η VW θα αλλάξει και το ηχητικό logo, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και γυναικεία φωνή.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Τουρκίας

Το αποτέλεσμα στο ράλι Τουρκίας, ανακάτεψε την τράπουλα σε ό,τι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του τίτλου, με τους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Citroen C3 WRC να κερδίζουν τον πιο δύσκολο και σκληρό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι Τάνακ-Γιερβόεγια να εγκαταλείπουν από τα ηλεκτρονικά του Toyota Ya

Ferrari

Κατά κοινή παραδοχή φέτος ο κινητήρας της Ferrari είναι σαφώς ισχυρότερος από εκείνους των Mercedes, Renault και Honda, κάτι το οποίο κάνει τα στελέχη των κατασκευαστών να απορούν τι είναι αυτό που έχουν σκεφτεί στην ιταλική ομάδα.

Nissan Titan

Όταν ο Τζέιμ Σκου διαγνώστηκε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου αποφάσισε να ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The Send It”.

ERC

Μεταξύ 27-29 Σεπτεμβρίου με βάση τη Λευκωσία, εκκίνηση και τερματισμό στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, διεξάγεται το ράλι Κύπρου.

7ος γύρος  του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), 4ος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και 5ος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι.

Citroen

Φανατικοί οπαδοί της Citroen δεν υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της γαλλικής εταιρείας τους έδωσε ακόμα μια σημαντική αφορμή να γιορτάσουν το πάθος τους για τα ιστορικά μοντέλα της Citroen.

11ο P.I.C.K.

Για ακόμα μία χρονιά το P.I.C.K. συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που απόλαυσε τους αγώνες των καρτ, αλλά και οδηγών που μπόρεσαν να αγωνιστούν μεταξύ τους με ασφαλή τρόπο στο κέντρο μιας πόλης, ευκαιρία που δεν έχουν ξανά μέσα στη χρονιά.

Volkswagen Type 2

Ο χρόνος δε φέρθηκε ευγενικά στο συγκεκριμένο Volkswagen Type 2 του 1966, το οποίο βρέθηκε αρκετά ταλαιπωρημένο και γερασμένο.

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.