Είστε εδώ

News

Volkswagen: Μέχρι και 9.000 ευρώ έκπτωση για νέο diesel

του Σωτήριου Χάλλα

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες καλούνται να αντιμετωπίσουν τις σταδιακές απαγορεύσεις κυκλοφορίας των diesel οχημάτων, ειδικά των παλαιότερων, που επιβάλλονται σταδιακά σε κάποιες πόλεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Volkswagen “τρέχει” ένα πρόγραμμα με το οποίο αν κάποιος έχει στην κατοχή του πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο τεχνολογίας Euro 1 έως Euro 4 του δίνει τη δυνατότητα να αγοράσει κάποιο καινούριο μοντέλο με σημαντική έκπτωση στην τιμή. Προς το παρόν αυτό το πρόγραμμα ισχύει για τις 15 πιο μολυσμένες πόλεις της Γερμανίας.

Ωστόσο, στο Βόλφσμπουργκ υπάρχουν σκέψεις το πρόγραμμα να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα ενώ σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης η VW μπορεί να βρεθεί να προσφέρει εκπτώσεις που θα φτάνουν ακόμα και τις 9.000 ευρώ.

Οι ενέργειες αυτές γίνονται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να ξοδέψουν μέχρι και  3.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο που χρήζει αναβάθμισης ώστε να αλλαχτεί το λογισμικό του και το φιλτράρισμα των ρύπων στο σύστημα εξάτμισης να γίνει πιο αποδοτικό. Παρ’ όλα αυτά, μεγάλη μερίδα υπέρμαχων του περιβάλλοντος πιστεύουν ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι επαρκή.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.