Είστε εδώ

News

Volkswagen: Μέχρι και 9.000 ευρώ έκπτωση για νέο diesel

του Σωτήριου Χάλλα

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες καλούνται να αντιμετωπίσουν τις σταδιακές απαγορεύσεις κυκλοφορίας των diesel οχημάτων, ειδικά των παλαιότερων, που επιβάλλονται σταδιακά σε κάποιες πόλεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Volkswagen “τρέχει” ένα πρόγραμμα με το οποίο αν κάποιος έχει στην κατοχή του πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο τεχνολογίας Euro 1 έως Euro 4 του δίνει τη δυνατότητα να αγοράσει κάποιο καινούριο μοντέλο με σημαντική έκπτωση στην τιμή. Προς το παρόν αυτό το πρόγραμμα ισχύει για τις 15 πιο μολυσμένες πόλεις της Γερμανίας.

Ωστόσο, στο Βόλφσμπουργκ υπάρχουν σκέψεις το πρόγραμμα να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα ενώ σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης η VW μπορεί να βρεθεί να προσφέρει εκπτώσεις που θα φτάνουν ακόμα και τις 9.000 ευρώ.

Οι ενέργειες αυτές γίνονται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να ξοδέψουν μέχρι και  3.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο που χρήζει αναβάθμισης ώστε να αλλαχτεί το λογισμικό του και το φιλτράρισμα των ρύπων στο σύστημα εξάτμισης να γίνει πιο αποδοτικό. Παρ’ όλα αυτά, μεγάλη μερίδα υπέρμαχων του περιβάλλοντος πιστεύουν ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι επαρκή.

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.