Είστε εδώ

News

Volkswagen : Φωτογραφικό τρικ με το Beetle (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Μια έξυπνη και απλή ιδέα δείχνει η Volkswagen σε όσους αγαπούν τη φωτογραφία αλλά και το εμβληματικό Beetle.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video η γερμανική εταιρεία καταθέτει τη δική της πρόταση στη τεχνική φωτογράφισης «μπόκε», η οποία αφορά το θόλωμα σε περιοχές εκτός εστίασης, με ένα απλό τρικ που θα κάνει το φακό σας να «βλέπει» παντού τη χαρακτηριστική σιλουέτα του Beetle.

Βήμα πρώτο λοιπόν, πάρτε ένα χαρτόνι και σχεδιάστε στο κέντρο του έναν κύκλο. Έπειτα με ένα χάρακα τραβήξτε τέσσερις κεντρικές γραμμές, δυο στην επάνω και δυο στην κάτω πλευρά του κύκλου. Με ένα ψαλίδι τώρα κόψτε το σχέδιο που έχετε φτιάξει και στη συνέχεια τοποθετήστε στο κέντρο του κύκλου μια χάρτινη μικρογραφία του Beetle και χαράξτε το περίγραμμα της με ένα μολύβι.

Κόψτε με ένα λεπιδάκι το περίγραμμα και τώρα τοποθετήστε το χαρτόνι μπροστά από το φακό της κάμερας σας στερεώνοντας το με ένα λαστιχάκι. Πραγματοποιήστε νυχτερινές λήψεις σε φωτεινά σημεία, χωρίς να εστιάζετε και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Formula 1-McLaren Racing

Το 2019 ξεκίνησε η συνεργασία της McLaren Racing με τον Φερνάντο Αλόνσο ως πρεσβευτής της Βρετανικής μάρκας στη Formula 1 με έδρα το Γουόκινγκ.

WRC- Ράλι Μόντε Κάρλο

Με το πιο παλιό ράλι του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το 85ο ράλι του Μόντε Κάρλο ανοίγει η σεζόν του φετινού κύκλου με τα 13 ραντεβού.

Στον φετινό αγώνα (23-26 Ιανουαρίου) συμμετέχουν 4 περισσότερα πληρώματα από τον αγώνα της περσινής χρονιάς, ενώ σε μήκος είναι 19.55 χλμ. πιο «μικρός».

Mercedes - Benz

Το καλοκαίρι του 2020 οι αντιπροσωπείες της Mercedes σε όλη την Ευρώπη θα υποδεχτούν την ανανεωμένη E-Class, όμως η γερμανική εταιρεία δε μας άφησε να περιμένουμε μέχρι τότε για να δούμε τις αλλαγές, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μοντέλου σε πρωτότυπη μορφή.

Renault

Η τελευταία γενιά των Renault Twingo και Smart Forfour είχαν πάρα πολλά κοινά στοιχεία, αφού τα δύο μοντέλα είχαν εξελιχτεί από κοινού, όμως με τον ερχομό του 2020 το μοντέλο της Daimler έγινε αποκλειστικά ηλεκτρικό, αφήνοντας τη Renault να συνεχίζει την παραγωγή μόνη της.

Honda E Type R

Η Honda ετοιμάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, Honda E, το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα προσφέρεται με κινητήρες ισχύος 134 και 152 ίππων, όμως ποια είναι η θέση της σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενός Honda E Type R;

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.