Είστε εδώ

News

Volkswagen: Αποκάλυψε το νέο σήμα της. Ποιες είναι οι διαφορές;

του Σωτήριου Χάλλα

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Volkswagen αποφάσισε να παρουσιάσει στο κοινό το νέο, σημαντικά επανασχεδιασμένο σήμα της, μια αλλαγή που είχε προαναγγείλει πριν λίγες μέρες.

Βασική διαφορά του νέου σήματος είναι ότι είναι σχεδιασμένο χρησιμοποιώντας αυστηρά μόνο δύο διαστάσεις, σε αντίθεση με αυτό που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα το οποίο έδινε σε όποιον το έβλεπε μια τρισδιάστατη αίσθηση.

Επιπλέον, η σχεδίασή του είναι πιο απλή με τις γραμμές να είναι σημαντικά πιο μίνιμαλ, επιλογή που έχει ακολουθήσει μεγάλος αριθμός εταιρειών που έχει αποφασίσει να αλλάξει σήμα, τα τελευταία χρόνια. Αυτό συμβαίνει επειδή πλέον το βασικό κανάλι επικοινωνίας εταιρειών – κοινού είναι το internet, οπότε θέλουν το σήμα τους να έχει απλή μορφή για να μπορεί να αποτυπωθεί εύκολα.

Ταυτόχρονα, με τον τρόπο που επέλεξαν οι σχεδιαστές να το αλλάξουν, το νέο σήμα αποπνέει και μία ρετρό αισθητική, αφού θυμίζει αρκετά τη μορφή που χρησιμοποιούνταν πριν από πολλές δεκαετίες.

Η διαδικασία της υιοθέτησης του νέου σήματος ξεκίνησε με τη φωταγώγησή του στο κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στο Βόλφσμπουργκ και σταδιακά θα αντικατασταθεί στις διάφορες εγκαταστάσεις σε όλον τον κόσμο (εργοστάσια, κτίρια διοίκησης, αντιπροσωπείες, συνεργεία, κ.α.). Οι άνθρωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να επικρατήσει η χρήση του νέου σήματος αφού, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές αυτού του τύπου στην παγκόσμια βιομηχανία.

Εκτός από το οπτικό σήμα, η Volkswagen δημιούργησε για πρώτη φορά και ένα ηχητικό σήμα, ώστε να ξεχωρίζει και σε ηχητικό επίπεδο, εκτός από το οπτικό.

Μπορείτε να δείτε το νέο σήμα και να ακούσετε το ηχητικό logo στα βίντεο που ακολουθούν.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.