Είστε εδώ

News

Toyota: Το λεωφορείο που εκπέμπει μόνο υδρατμούς

του Γιώργου Ψαρρά

H τεχνολογία της υδρογονοκίνησης που έχει αναπτύξει και προωθεί η Toyota πλέον μπορεί να εφαρμοστεί και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σας συστήνουμε λοιπόν το νέο αστικό λεωφορείο ονόματι H2.City Gold της CaetanoBus, το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση “Busworld 2019” στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στην Toyota και στην CaetanoBus που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, το νέο αστικό λεωφορείο H2.City Gold μπόρεσε να ενσωματώσει στην οροφή του τις ίδιες κυψέλες καυσίμου που χρησιμοποιεί και το υδρογονοκίνητο Mirai.

Οι εν λόγω κυψέλες καυσίμου συνδέονται με πέντε δεξαμενές αποθήκευσης υδρογόνου συνολικής χωρητικότητας 37,5 κιλών. Η αυτονομία του νέου αστικού λεωφορείου H2.City Gold φτάνει τα 400 χλμ., ενώ ο ανεφοδιασμός του με υδρογόνο υπό πίεση στα 350 bar, ολοκληρώνεται εντός μόλις 9 λεπτών. Όπως είναι λογικό το νέο H2.City Gold εκπέμπει μηδενικούς ρύπους στην ατμόσφαιρα, καθώς πίσω του αφήνει μόνο υδρατμούς.

Το στάδιο των δοκιμών για το νέο H2.City Gold θα συνεχιστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις τους επόμενους μήνες, ενώ το εμπορικό του λανσάρισμα θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2020 και την ίδια χρονιά θα ξεκινήσει η παραγωγή του στην Πορτογαλία.

Το νέο H2.City Gold θα συντελέσει στην πραγματοποίηση της πρόκλησης για το 2050 που έχει θέσει η Toyota για μια κοινωνία χωρίς εκπομπές ρύπων. Πέρα από τα επιβατικά μοντέλα και τα λεωφορεία η ιαπωνική εταιρεία επιθυμεί να προωθήσει την υδρογονοκίνηση σε ελαφρά και βαρέα φορτηγά ακόμα και σε ανυψωτικά μηχανήματα.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Εκτός από επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, ο Τότο Βολφ αρέσκεται να ασχολείται και με το επιχειρηματικό κομμάτι του αθλήματος, καθώς του ανήκει το 30% των μετοχών της ομάδας.

Χρώμα πράσινο οραματίζεται η Seat για το μέλλον της και για το λόγο αυτό έχει εμπλουτίσει σημαντικά την περιβαλλοντική της «παλέτα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.