Είστε εδώ

News

Toyota - Suzuki: Έρχονται ακόμα πιο κοντά

του Σωτήριου Χάλλα

Οι Toyota και Suzuki έχουν αναπτύξει εδώ και καιρό στενούς δεσμούς οι οποίοι πλέον γίνονται στενότεροι με νέα συμφωνία στην οποία κατέληξαν και αφορά την ανταλλαγή μετοχών αλλά και πλήθους τεχνολογιών.

Συγκεκριμένα η Toyota θα δαπανήσει 824 εκατομμύρια ευρώ ώστε να αποκτήσει το 4.94% της Suzuki. Αντίστροφα, η Suzuki θα αποκτήσει το 0.2% της Toyota ξοδεύοντας 409 εκατομμύρια ευρώ.

Σε κοινή δήλωσή τους οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι “σκοπεύουν να πετύχουν βιώσιμη ανάπτυξη, ξεπερνώντας νέες προκλήσεις γύρω από την αυτοκίνηση, χτίζοντας και εμβαθύνοντας τις σχέσεις συνεργασίας σε νέα πεδία, παραμένοντας ανταγωνιστές”.

Το Μάρτιο οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει ότι η Toyota θα βοηθούσε τη Suzuki στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενώ η τελευταία θα προσέφερε κινητήρες που έχει αναπτύξει για χρήση σε μικρά αυτοκίνητα.

Τα πρώτα αποτελέσματα εκείνης της ανακοίνωσης θα είναι κάποια υβριδικά μοντέλα της Suzuki τα οποία θα βασίζονται στα RAV4 και Corolla.

Η νέα συμφωνία προβλέπει ότι οι δύο ιαπωνικές μάρκες θα εργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη υβριδικών που θα στοχεύουν στην αγορά της Ινδίας και ότι η Suzuki θα κατασκευάσει για λογαριασμό της Toyota δύο μοντέλα που θα βασίζονται στα Ciaz και Ertiga (μοντέλα που κυκλοφορούν ήδη στην Ινδία), καθώς και τέσσερα ακόμα για την αγορά της Αφρικής.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Τουρκίας

Το αποτέλεσμα στο ράλι Τουρκίας, ανακάτεψε την τράπουλα σε ό,τι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του τίτλου, με τους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Citroen C3 WRC να κερδίζουν τον πιο δύσκολο και σκληρό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι Τάνακ-Γιερβόεγια να εγκαταλείπουν από τα ηλεκτρονικά του Toyota Ya

Ferrari

Κατά κοινή παραδοχή φέτος ο κινητήρας της Ferrari είναι σαφώς ισχυρότερος από εκείνους των Mercedes, Renault και Honda, κάτι το οποίο κάνει τα στελέχη των κατασκευαστών να απορούν τι είναι αυτό που έχουν σκεφτεί στην ιταλική ομάδα.

Nissan Titan

Όταν ο Τζέιμ Σκου διαγνώστηκε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου αποφάσισε να ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The Send It”.

ERC

Μεταξύ 27-29 Σεπτεμβρίου με βάση τη Λευκωσία, εκκίνηση και τερματισμό στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, διεξάγεται το ράλι Κύπρου.

7ος γύρος  του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), 4ος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και 5ος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι.

Citroen

Φανατικοί οπαδοί της Citroen δεν υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της γαλλικής εταιρείας τους έδωσε ακόμα μια σημαντική αφορμή να γιορτάσουν το πάθος τους για τα ιστορικά μοντέλα της Citroen.

11ο P.I.C.K.

Για ακόμα μία χρονιά το P.I.C.K. συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που απόλαυσε τους αγώνες των καρτ, αλλά και οδηγών που μπόρεσαν να αγωνιστούν μεταξύ τους με ασφαλή τρόπο στο κέντρο μιας πόλης, ευκαιρία που δεν έχουν ξανά μέσα στη χρονιά.

Volkswagen Type 2

Ο χρόνος δε φέρθηκε ευγενικά στο συγκεκριμένο Volkswagen Type 2 του 1966, το οποίο βρέθηκε αρκετά ταλαιπωρημένο και γερασμένο.

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.