Είστε εδώ

News

Toyota: Στηρίζει τα άτομα με κινητικές δυσκολίες (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Toyota θέλοντας να βοηθήσει τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες έχει διοργανώσει ένα διαγωνισμό καινοτομίας με την ονομασία Mobility Unlimited Challenge από τον οποίο οι πέντε καλύτερες θα παρουσιαστούν στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών (CES) που γίνεται στο Λας Βέγκας 8 – 11 Ιανουαρίου.

Ο διαγωνισμός είχε συνολικά 80 προτάσεις από 28 χώρες όμως στην τελική φάση πέρασαν μόνο 5 από αυτές ενώ η νικήτρια πρόταση θα ανακοινωθεί το 2020. Οι 5 φιναλίστ θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 500.000 ευρώ η κάθε ομάδα ενώ η νικήτρια πρόταση θα λάβει 1 εκατομμύριο ευρώ.

Μία από τις προτάσεις είναι η Evowalk, δημιουργία της Evolution Devices η οποία είναι ένα “γάντι” που τοποθετείται γύρω από το πόδι του χρήστη και έχει στόχο να διευκολύνει το περπάτημα. Όταν αναγνωρίζει ότι ο χρήστης θέλει να περπατήσει ενεργοποιεί τους κατάλληλους μύες προκειμένου να κάνει το περπάτημα πιο εύκολο. Απώτερος στόχος των δημιουργών είναι να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αρχίσουν και πάλι να περπατάνε.

Η δεύτερη πρόταση είναι το Quix, ένας εξωσκελετός που επιτρέπει στα άτομα με παράλυση των κάτω άκρων να περπατήσουν αναλαμβάνοντας να σηκώσει το βάρος που θα πήγαινε στα πόδια.

Μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό είναι και η γνωστή στο χώρο του αυτοκινήτου, Italdesingn, η οποία δημιούργησε ένα όχημα το οποίο κινείται ηλεκτρικά. Επάνω του μπορεί να ενσωματωθεί ένα κλασικό αναπηρικό αμαξίδιο επιτρέπεοντας στο άτομο να κινείται ταχύτερα και πιο ξεκούραστα. Η εταιρεία οραματίζεται αυτά τα οχήματα να βρίσκονται σε διάφορα σημεία των πόλεων και να είναι διαθέσιμα προς χρήση μ΄σω εφαρμογής για smartphone.

Η τέταρτη πρότασγ ονομάζεται Phoenix Ai Ultralight Wheelchair και πρόκειται για ένα αμαξίδιο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ώστε να είναι πολύ ελαφρύ το οποίο μεταβάλει μσυνεχώς το κέντρο βάρους του ώστε να μην πιέζονται οι εμπρός τροχοί προκειμένου να έχει λιγότερες δονήσεις κατά την κίνηση και να είναι πιο ευέλικτο.

Η τελευταία πρόταση ονομάζεται Qolo και πρόκειται για ακόμα έναν εξωσκελετό ο οποίος ενσωματώνει ρόδες αμαξιδίου και επιτρέπει στον χρήστη να κινείται όπως σε κάθε άλλο αμαξίδιο αλλά του δίνει και τη δυνατότητα να σταθεί όρθιος όταν το επιθυμεί.

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.