Είστε εδώ

News

Toyota: Η συμβολή της εναντίον του κορωνοϊού

του Σωτήριου Χάλλα

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν ξεπεράσει τις 100.000, ο κρατικός μηχανισμός χρειάζεται κάθε βοήθεια που μπορεί να είναι διαθέσιμη, με την Toyota να είναι από τις εταιρείες που αποφάσισαν να συνδράμουν, με μία σειρά από ενέργειες.

Αρχικά η ιαπωνική μάρκα εργάζεται πάνω στην παραγωγή προστατευτικών για το πρόσωπο χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη εκτύπωση. Η μαζική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με τις πρώτες αποστολές να γίνονται σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε Ιντιάνα, Κεντάκι, Μίσιγκαν και Τέξας.

Φυσικά, πολύ μεγάλη ζήτηση υπάρχει για μάσκες και αναπνευστήρες, με την Toyota να ασχολείται και με τις δύο κατηγορίες προϊόντων. Άνθρωποι της εταιρείας αναφέρουν ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την παραγωγή μασκών, όμως βρίσκονται σε αναζήτηση συνεργάτη που θα τους παρέχει τα απαραίτητα φίλτρα. Ακόμα, οι Ιάπωνες ξεκαθαρίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες με δύο εταιρείες, οι οποίες θα επιτρέψουν την αύξηση παραγωγής αναπνευστήρων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν περιορίζεται στα παραπάνω και προσφέρει την τεχνογνωσία της στη μηχανική, αλλά και την κατασκευή προϊόντων, ώστε να βοηθήσει άλλες εταιρείες να αυξήσουν το ρυθμό παραγωγής τους. Επίσης, συνεργάζεται με νοσοκομεία ώστε να οργανώσει διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό στο δρόμο.

Εκτός των παραπάνω Toyota έχει ήδη δωρίσει μάσκες. προστατευτικά, γυαλιά, γάντια και άλλον εξοπλισμό σε νοσοκομεία και ανθρώπους που παρέχουν πρώτες βοήθειες, ενώ κάνει δωρεές σε τράπεζες τροφίμων οι οποίες αποδεικνύονται ολοένα και πιο χρήσιμες καθώς περίπου 3 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει τη δουλειά τους.

 

Σχετικά άρθρα

Η Skoda αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Mycarnow@Kosmocar!, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια στην κάθε συναλλαγή.

Το coupe μοντέλο της Toyota συμπλήρωσε ιστορία 50 χρόνων στους δρόμους του πλανήτη, από τον Δεκέμβριο του 1970 όπου και αποκαλύφθηκε η πρώτη γενιά. 

Αυτό είναι το βιβλίο του προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ, με θέμα την μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους. 

Κάθε χρόνο η Volkswagen γιορτάζει τη μακρά και επιτυχημένη ιστορία του Golf GTI, διοργανώνοντας μια ειδική εκδήλωση στις όχθες της λίμνης Wörthersee, η οποία βρίσκεται στη νότια Αυστρία, κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Μπορεί τα ονόματα των οδηγών και των επικεφαλής των ομάδων να είναι εκείνα τα οποία συναντάμε συχνότερα όταν πρόκειται για τη Formula 1, όμως υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ρόλο - κλειδί και συνήθως μένουν στην αφάνεια, όπως είναι ο Ισπανός Μανουέλ Μουνιόθ, ο επικεφαλής μηχανικός

Οι σιλουέτες των μονοθεσίων της Formula 1 είναι ακόμα σκεπασμένες και όλος ο θίασος βρίσκεται επι ποδός αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του πρωταθλήματος, 5 Ιουλίου στην Αυστρία. 

Τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε το Σαλόνι της Γενεύης και μαζί του η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Bugatti Chiron Pur Sport.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, υπό την ηγεσία του οποίου η εταιρεία έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη, πρόκειται να αντικατασταθεί στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της διοικητικής δομής.

Πολλοί οδηγοί δεν αντιμετωπίζουν το αυτοκίνητο τους ως ένα άψυχο αντικείμενο, αλλά αναπτύσσουν μαζί του ένα ιδιαίτερο δέσιμο.

Μπορεί σταδιακά οι περισσότερες χώρες να επιστρέφουν στην κανονικότητα, ωστόσο η πανδημία δεν έχει σταματήσει, επομένως τα μέτρα των κοινωνικών αποστάσεων δεν παύουν να ισχύουν.