Είστε εδώ

News

Tesla: Μπαίνει στις ασφάλειες

του Σωτήριου Χάλλα

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Τώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί σε ακόμα ένα πεδίο, αυτό της ασφάλισης αυτοκινήτου.

“Η απάντηση είναι ναι, ετοιμάζουμε ένα νέο προϊόν ασφάλισης και ελπίζουμε ότι θα το έχουμε έτοιμο για παρουσίαση μέσα στον επόμενο μήνα. Πρόκειται να είναι πολύ πιο ελκυστικό από οποιαδήποτε άλλη πρόταση υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή.”

Μετά από αυτό ο Μασκ ερωτήθηκε για την ασφάλεια που προσφέρει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα της μάρκας, το Autopilot, απαντώντας ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία δίνει στοιχεία στις ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να τις βοηθήσει με τη σωστή τιμολόγηση των προϊόντων τους, οπότε είναι λογικό πλέον αυτά τα στοιχεία να τα χρησιμοποιεί και η ίδια.

Τέλος, ο Μασκ αποκάλυψε ότι η εταιρεία είναι σε θέση να γνωρίζει το προφίλ του κάθε οδηγού μέσω του αυτοκινήτου του, κάτι που θα χρησιμοποιηθεί στην τιμολόγηση των ασφαλιστικών προϊόντων. “Οι οδηγοί αυτοκινήτων Tesla που θέλουν να ασφαλιστούν σε εμάς θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι δε θα οδηγούν τρελά, αλλιώς το ασφαλιστήριο θα είναι υψηλότερο”.   Βι

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Πορτογαλίας

Στο ράλι Πορτογαλίας είναι η επόμενη συμμετοχή των Λέμπ-Ελενά. Αυτό λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Το γιατί; Στις επόμενες γραμμές.

Ράλι Πορτογαλίας και Σαρδηνίας

Η εταιρία V Team Project του Στέλιου Φάκαλη διοργάνωσε 3ήμερο δοκιμών για τον Νικολάι Γκριάζιν στην περιοχή της Κόστα Σμεράλντα (Σαρδηνία), που να ταιριάζουν και με τα χώματα του ράλι Πορτογαλίας.

Νέο Skoda Scala

Διαθέσιμο είναι πλέον στην ελληνική αγορά το νέο Skoda Scala, το οποίο προσφέρεται με μια άκρως δελεαστική αρχική τιμή που συνοδεύεται από πλούσιο εξοπλισμό.

Renault

Κόντρα σε όσους υποστηρίζουν ότι οι κινητήρες πετρελαίου τείνουν προς εξαφάνιση η Renault εμπλουτίζει τη σχετική γκάμα του Megane.

Cupra

Για πρώτη φορά είδαμε από κοντά το νέο Formentor στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ η Cupra ξεκίνησε από ένα μαγικό μέρος να οραματίζεται τη δημιουργία του.

Ηλεκτρικά πατίνια

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών (e-scooters) τόσο σε δρόμους όσο και σε ποδηλατόδρομους επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη δραστηριοποίηση εταιρειών που σχετίζονται μόνο με αυτό το αντικείμενο αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο χώρο.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo έχει πολύ μακρά ιστορία στον αγώνα Mille Miglia που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία και στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης παρουσίασε μία ολόχρυση έκδοση της Giulia.

Νίκι Λάουντα

Ο θρύλος της Formula 1, o Αντρέας Νίκολαους «Νίκι» Λάουντα,  τρεις φορές πρωταθλητής (1975, 1977 και 1984), δεν είναι πια εδώ… Άφησε το μάταιο αυτό κόσμο, τη νύχτα σε ηλικία 70 ετών.

Mercedes X-Class

Στο στοιχείο της κυριολεκτικά βρίσκεται η Mercedes X-Class με τη νέα της έκδοση ονόματι Element, καθώς καταφέρνει να ξεχωρίσει, όπως έκανε και από την εμφάνιση της εισάγοντας την κατηγορία των premium pickup.

ΒΜW i8

Το αμάξωμα της BMW i8 είναι σίγουρα από τα πιο φουτουριστικά που έχει δημιουργήσει η βαυαρική εταιρεία, ενώ μοιάζει να το έχει σμιλεύσει κάποιος επιδέξιος γλύπτης με αρκετή φαντασία.