Είστε εδώ

News

Tesla: Μπαίνει στις ασφάλειες

του Σωτήριου Χάλλα

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Τώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί σε ακόμα ένα πεδίο, αυτό της ασφάλισης αυτοκινήτου.

“Η απάντηση είναι ναι, ετοιμάζουμε ένα νέο προϊόν ασφάλισης και ελπίζουμε ότι θα το έχουμε έτοιμο για παρουσίαση μέσα στον επόμενο μήνα. Πρόκειται να είναι πολύ πιο ελκυστικό από οποιαδήποτε άλλη πρόταση υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή.”

Μετά από αυτό ο Μασκ ερωτήθηκε για την ασφάλεια που προσφέρει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα της μάρκας, το Autopilot, απαντώντας ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία δίνει στοιχεία στις ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να τις βοηθήσει με τη σωστή τιμολόγηση των προϊόντων τους, οπότε είναι λογικό πλέον αυτά τα στοιχεία να τα χρησιμοποιεί και η ίδια.

Τέλος, ο Μασκ αποκάλυψε ότι η εταιρεία είναι σε θέση να γνωρίζει το προφίλ του κάθε οδηγού μέσω του αυτοκινήτου του, κάτι που θα χρησιμοποιηθεί στην τιμολόγηση των ασφαλιστικών προϊόντων. “Οι οδηγοί αυτοκινήτων Tesla που θέλουν να ασφαλιστούν σε εμάς θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι δε θα οδηγούν τρελά, αλλιώς το ασφαλιστήριο θα είναι υψηλότερο”.   Βι

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

18η ανάβαση Δημητσάνας

Στην καρδιά του καλοκαιριού, 20 και 21 Ιουλίου, διεξάγεται στην ορεινή Γορτυνία, η ανάβαση Δημητσάνας - Zυγοβιστίου με οργανωτή το σωματείο StartLine.

Ράλι Ρώμης

Ένας από τους Ιταλούς οδηγούς «πρώτης γραμμής» ο Ουμπέρτο Σκάντολα με τον μόνιμο συνοδηγό του Γκουίντο Ντ’ Αμόρε, πρωταθλητές Ιταλίας 2013, θα μοιραστούν τα bucket του Hyundai i20 R5 στο ράλι Ρώμης 19-21 Ιουλίου.

25ο ράλι Ηπειρωτικό

Από την Ελετά Sport, το σωματείο που διοργάνωσε το 25ο  Ηπειρωτικό ράλι λάβαμε από το Δ.Σ. μια σειρά απαντήσεων για το άρθρο που αναρτήσαμε στο motori.gr

Mercedes

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι η εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους που κάνει πιο χαλαρή την οδήγηση, ενώ ταυτόχρονα ξεκουράζει τα αφτιά στις πολύβουες μεγαλουπόλεις.

Ράλι Φινλανδίας

Η ατυχία κτύπησε τον Έβανς και οι γιατροί συνέστησαν στον εργοστασιακό οδηγό της Ford να μην συμμετάσχει στο ράλι Φινλανδίας.

Ο λόγος είναι ότι στο ράλι Εσθονίας μετά από ένα άλμα, και έτσι όπως προσγειώθηκε το Fiesta WRC, είχε σαν αποτέλεσμα να τρανταχτεί η σπονδυλική στήλη του Έβανς.

Silk Way Rally

Με τη δέκατη μέρα και ένατη Ειδική Διαδρομή ολοκληρώθηκε το Silk Way Rally, ένας αγώνας ο οποίος απλώνεται σε τρεις χώρες, Ρωσία (στο κομμάτι της Σιβηρίας), Μογγολία και Κίνα και περνάει από εξαιρετικά δύσβατα και αφιλόξενα εδάφη όπως η έρημος Γκόμπι.

Electrify America

Μία μόδα που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο internet και ειδικότερα στα social media και τις εφαρμογές instant messaging είναι τα emojis, δηλαδή μικρές εικόνες οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους συνομιλητές για να συμπυκνώσουν το λόγο τους και να μη χρειάζεται να γράφουν μακροσκελείς π

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ εξάμηνο του 2019 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει άνοδο.

SEAT Tarraco 1.5 ΤSI ACT

Αρχικά νομίζαμε ότι τα αυτοκίνητα επιβράδυναν και μας κοίταζαν, καθώς σταματήσαμε πάνω σε μια στροφή (είχαμε πάρει μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχε άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφοριακή ροή) προκειμένου να έχουμε τη μαγευτική θέα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Honda

Ό,τι πιο “φρέσκο” έχει να παρουσιάσει η Honda στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το μοντέλο πόλης Honda E όμως οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί.