Είστε εδώ

News

Tesla: Μπαίνει στις ασφάλειες

του Σωτήριου Χάλλα

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Τώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί σε ακόμα ένα πεδίο, αυτό της ασφάλισης αυτοκινήτου.

“Η απάντηση είναι ναι, ετοιμάζουμε ένα νέο προϊόν ασφάλισης και ελπίζουμε ότι θα το έχουμε έτοιμο για παρουσίαση μέσα στον επόμενο μήνα. Πρόκειται να είναι πολύ πιο ελκυστικό από οποιαδήποτε άλλη πρόταση υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή.”

Μετά από αυτό ο Μασκ ερωτήθηκε για την ασφάλεια που προσφέρει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα της μάρκας, το Autopilot, απαντώντας ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία δίνει στοιχεία στις ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να τις βοηθήσει με τη σωστή τιμολόγηση των προϊόντων τους, οπότε είναι λογικό πλέον αυτά τα στοιχεία να τα χρησιμοποιεί και η ίδια.

Τέλος, ο Μασκ αποκάλυψε ότι η εταιρεία είναι σε θέση να γνωρίζει το προφίλ του κάθε οδηγού μέσω του αυτοκινήτου του, κάτι που θα χρησιμοποιηθεί στην τιμολόγηση των ασφαλιστικών προϊόντων. “Οι οδηγοί αυτοκινήτων Tesla που θέλουν να ασφαλιστούν σε εμάς θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι δε θα οδηγούν τρελά, αλλιώς το ασφαλιστήριο θα είναι υψηλότερο”.   Βι

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.