Είστε εδώ

News

Ταξινομήσεις premium κατηγορίας : Η Mercedes σταθερά πρώτη

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Για μια ακόμα χρονιά η Mercedes τόσο στη χώρα μας, όσο και στις τέσσερις γωνιές της Γης, δεν άφησε το πρώτο σκαλί του βάθρου, στην premium κατηγορία.

Μάλιστα για τη χώρα μας είναι η 5η συνεχής χρονιά που τερματίζει πρώτη στην κατηγορία, χωρίς να αισθάνεται την «ανάσα» των άλλων premium εταιριών, καθώς η διαφορά στις ταξινομήσεις είναι μεγάλη σύμφωνα με τη γλώσσα των αριθμών, καθώς όπως και να το κάνουμε τα νούμερα λένε την αλήθεια.

Για την ελληνική αγορά μονομάχησαν κάπως BMW και Audi για τη δεύτερη θέση το 2018, αλλά η BMW έχει τον τρόπο να τερματίζει δεύτερη, ενώ καλά πήγε και η Volvo, αναλογικά με την γκάμα των μοντέλων που διαθέτει σε σύγκριση με Mercedes, BMW, Audi.

Στην premium κατηγορία ανήκουν και τα μοντέλα της Jaguar-Land Rover, αλλά από τα στοιχεία των ταξινομήσεων, οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες που ούτε καν μπορούν να συγκριθούν με τις 4 κορυφαίες μάρκες της premium κατηγορίας στη χώρα μας.   

Στις αγορές του κόσμου η Mercedes το 2018 διέθεσε 2,3 εκατομμύρια οχήματα, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της γερμανικής εταιρίας.

Στον πίνακα οι ταξινομήσεις της ελληνικής αγοράς και τα ποσοστά.        

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.