Είστε εδώ

News

Στην κουζίνα: Κάντε το αυτοκίνητό σας, μπισκότο

του Σωτήριου Χάλλα

Αν είστε φίλοι του αυτοκινήτου υπάρχει πληθώρα δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε, ακόμα και την περίοδο του “Μένουμε Σπίτι”, όπως η παρακολούθηση σχετικών ταινιών και σειρών, η ενασχόληση με racing games, η περιποίηση του οχήματός σας, το διάβασμα γύρω από την αυτοκίνηση γενικότερα και η λίστα δεν έχει τέλος. Τώρα μπορείτε να κάνετε ακόμα μία. Να φτιάξετε μπισκότα-αυτοκίνητα.

Αν έχετε δει τις μεταλλικές ή πλαστικές φόρμες που έχουν πολλά νοικοκυριά ώστε να φτιάχνουν μπισκότα με ποικιλία σχεδίων, συνήθως τα διαθέσιμα σχέδια κινούνται σε παρόμοιες επιλογές όπως αστέρι, καρδιά, κύκλος, τετράγωνο, φεγγάρι. Όμως, πλέον οι φίλοι του αυτοκινήτου μπορούν να φτιάξουν μπισκότα που θα έχουν το σχήμα ή απλά θα γράφουν το όνομα του αγαπημένου τους μοντέλου.

Ξεχωριστή νότα είναι η ύπαρξη σχεδίων για μπισκότα που θα έχουν τη μορφή χαρακτηριστικών της αυτοκίνησης, όπως η γρίλια που χρησιμοποιεί η Jeep, με τα εφτά ανοίγματα, ο κινητήρας Wankel και τα σήματα διαφόρων μοντέλων όπως τα Toyota MR2 και FJ Cruiser.

 

Σχετικά άρθρα

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.