Είστε εδώ

News

Skoda: Έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον

του Σωτήριου Χάλλα

Η Skoda επιδιώκει τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει ως εταιρεία και αυτό σκοπεύει να το κάνει παρουσιάζοντας πάνω από 30 νέα μοντέλα τα οποία θα τα δούμε σταδιακά μέχρι το 2022.

Η ανακοίνωση σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια των Τσέχων έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της εταιρείας και σε αυτή δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι 10 ή και περισσότερα από αυτά τα νέα μοντέλα θα είναι μερικώς ή αμιγώς ηλεκτρικά. Μπορεί στη συγκεκριμένη ανακοίνωση να μη δόθηκαν λεπτομέρειες όμως κατά καιρούς έχουν γίνει γνωστά διάφορα στοιχεία οπότε έχουμε μια ιδέα τι να περιμένουμε.

Το μοντέλο που θα ανοίξει το χορό θα είναι η plug-in υβριδική έκδοση της Superb. Στη συνέχεια θα δούμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό coupe crossover (η πρωτότυπη μορφή του είναι το Vision IV) το οποίο θα αποκτήσει και έκδοση RS. Υβριδική αναμένεται να είναι και η επόμενη Octavia RS.

Όσο θα περνάει ο καιρός θα μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερες πληροφορίες. Αυτή τη στιγμή η Skoda ετοιμάζεται να επενδύσει 2 δις ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ετών στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και των υπηρεσιών μετακίνησης, ενώ έχει ήδη δαπανήσει 500 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αναβαθμίσει τα εργοστάσιά της στην Τσεχία ώστε να είναι έτοιμα να παράξουν νέα προϊόντα.

Στην εικόνα βλέπουμε το Skoda Vision IV.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν ακυρώθηκε λίγο μετά την έναρξή της όταν η Williams του Τζορτζ Ράσελ πέρασε πάνω από ένα φρεάτιο που δεν ήταν καλά στερεωμένο με αποτέλεσμα εκείνο να φύγει και να προκαλέσει ζημιά στο βρετανικό μονοθέσιο.

Tesla

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Toyota GT 86

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Porsche

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Renault - Nissan

Οι Renault και Nissan έχουν καταφέρει με τη συμμαχία που έχουν σχηματίσει (μαζί με τη Mitsubishi) να αναρριχηθούν σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ford

Υπάρχουν μινιατούρες αυτοκινήτων που έχουν «τσιμπημένη» τιμή, ωστόσο αυτό το κλασσικό Ford Escort σε κλίμακα 1:25 είναι εξωπραγματικά ακριβό.