Είστε εδώ

News

SEAT: Πώς θα επηρεάσει τις αστικές μετακινήσεις στο μέλλον;

του Γιώργου Ψαρρά

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα πραγματοποίησε η SEAT προς το στόχο της που είναι να προάγει νέες και εναλλακτικές λύσεις για την κινητικότητα εντός των αστικών κέντρων.

Η ισπανική εταιρεία λοιπόν γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία θα συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία “Madrid In Motion”. Πρόκειται για μια ένωση δυνάμεων προερχόμενες από διάφορους κλάδους, ιδρύματα, οργανισμούς, κορυφαίες εταιρείες, εμπειρογνώμονες, δημόσιες διοικήσεις και νεοσύστατες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.

Μαζί θα μελετήσουν και θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της αειφόρου αστικής κινητικότητας προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που εγγυώνται θετικό αντίκτυπο τόσο στο μέλλον των πόλεων όσο και στη ζωή των κατοίκων.

Η πρωτοβουλία “Madrid In Motion” έχει την υποστήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Μαδρίτης και της Δημοτικής Εταιρείας Μεταφορών της Μαδρίτης (EMT). Διευκρινίζεται ότι παρότι η Μαδρίτη βρίσκεται στον επίκεντρο της πρωτοβουλίας “Madrid In Motion”, οι σχετικές δράσεις θα έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο.

Η ανοιχτή καινοτομία είναι άλλωστε ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους στη στρατηγική της SEAT για την περαιτέρω εναρμόνιση της με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση (Industry 4.0).

Στο πλαίσιο αυτό η SEAT αποτελεί ενεργό μέλος και άλλων σχετικών πολυτομεακών πρωτοβουλιών όπως το Start4big, ένα έργο που προωθήθηκε από την ίδια μαζί με άλλες τέσσερις μεγάλες εταιρείες, με στόχο να βρεθούν οι καλύτερες νεοσύστατες εταιρείες με τις οποίες μπορούν να αναπτυχθούν μετασχηματιστικές τεχνολογικές λύσεις.

Σχετικά άρθρα

Αθλητής της χρονιάς 2019 ο Λιούις Χάμιλτον σύμφωνα με τα βραβεία Laureus World Sports Awards.  Έξι παγκόσμιοι τίτλοι στη σειρά για τον Βρετανό οδηγό, που φιγουράρει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Σουμάχερ με τους επτά τίτλους.

Η φετινή σεζόν ξεκινάει από την πίστα της Βαρκελώνης 19 Φεβρουαρίου, με την πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμών.

Για ποιο λόγο η Opel θα μεταφέρει το τιμόνι των παραπάνω μοντέλων της από την αριστερή στη δεξιά πλευρά;

Αν δεις στο χάρτη την Αθήνα και τη Σπάρτη νομίζεις ότι η απόστασή τους είναι μεγάλη, όμως στην πραγματικότητα ο επισκέπτης της λακωνικής πρωτεύουσας θα «γράψει» στο κοντέρ μόλις 2 χλμ. περισσότερα σε σχέση με την Πάτρα, 213 έναντι 211.

Βλέποντας ένα αστέρι να πέφτει συνήθως ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί μια επιθυμία μας, όπως για παράδειγμα να γνωρίσουμε από κοντά το νέο Ford Puma.

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες πληροφορίες σχετικά με το νέο i20, το οποίο είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Δυναμικό «παρών» θα δώσει η Toyota στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης (5-15 Μαρτίου), καθώς στην ελβετική πόλη θα πραγματοποιήσει σημαντικές πρεμιέρες μοντέλων της.

Η Racing Point από το 2021 θα αλλάξει όνομα αφού θα γίνει η εργοστασιακή συμμετοχή της Aston Martin στη Formula 1, έτσι, η RP20 θα είναι το τελευταίο μονοθέσιο που ακολουθεί αυτό το μοτίβο στην ονομασία της.

Η Williams παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στη Formula 1 για το πρωτάθλημα του 2020, ελπίζοντας ότι η τελευταία χρονιά πριν από τις μεγάλες αλλαγές του 2021 θα είναι καλύτερη σε σχέση με το 2019 το οποίο αποδείχτηκε καταστροφικό.

Η Kia ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο, με σχεδιαστική έμπνευση από το πρωτότυπο Imagine και αποκλειστικά ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη σερβική εταιρεία Rimac.