Είστε εδώ

News

SEAT: Φύτεψε 414 δέντρα (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Την εταιρική της κοινωνική ευθύνη απέδειξε για ακόμα μια φορά η SEAT με μια κίνηση που στόχο έχει να ωφελήσει το περιβάλλον.

Στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού Llobregat στην Ισπανία λοιπόν η SEAT φύτεψε 414 νέα δέντρα σε μια έκταση 2,5 εκταρίων με τον αριθμό αυτό να μην είναι καθόλου τυχαίος, καθώς παραπέμπει στα 414.000 οχήματα που έχει κατασκευάσει συνολικά κατά τη διάρκεια των πρώτων οχτώ μηνών του τρέχοντος έτους.

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου διατήρησης της βιοποικιλότητας στο φυσικό πάρκο Delta Llobregat, μια τοποθεσία που βρίσκεται κοντά σε δύο εργοστάσια παραγωγής οχημάτων και εξαρτημάτων της SEAT.

Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν τριάντα στελέχη από το τμήμα παραγωγής και την ομάδα περιβάλλοντος της SEAT σε συνεργασία με την εταιρεία Sylvestris, η οποία απασχολεί άτομα που διατρέχουν κίνδυνο κοινωνικής ένταξης και το Ίδρυμα Rubricatus, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με την προώθηση και ενθάρρυνση της αποτελεσματικής κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρίες.

Παράλληλα η ισπανική εταιρεία εγκατέστησε φωλιές για την προστασία των πτηνών, καθώς η περιοχή αποτελεί μεταναστευτική οδό για τα πουλιά στη Μεσόγειο. Σημειώνεται ότι  η περιοχή έχει μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον για τη διατήρηση της ποικιλομορφίας, ενώ είναι ενσωματωμένη στο δίκτυο Natura 2000.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Νέα κλιματιστικά μηχανήματα τοποθετήθηκαν στο αεροδρόμιο Καρπάθου, κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή και των άμεσων ενεργειών του Διοικητή της ΥΠΑ Γιώργου Δριτσάκου δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα του κλιματισμού που απασχολούσε τον Κρατικό Αερολιμένα το

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;