Είστε εδώ

News

SEAT: Φύτεψε 414 δέντρα (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Την εταιρική της κοινωνική ευθύνη απέδειξε για ακόμα μια φορά η SEAT με μια κίνηση που στόχο έχει να ωφελήσει το περιβάλλον.

Στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού Llobregat στην Ισπανία λοιπόν η SEAT φύτεψε 414 νέα δέντρα σε μια έκταση 2,5 εκταρίων με τον αριθμό αυτό να μην είναι καθόλου τυχαίος, καθώς παραπέμπει στα 414.000 οχήματα που έχει κατασκευάσει συνολικά κατά τη διάρκεια των πρώτων οχτώ μηνών του τρέχοντος έτους.

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου διατήρησης της βιοποικιλότητας στο φυσικό πάρκο Delta Llobregat, μια τοποθεσία που βρίσκεται κοντά σε δύο εργοστάσια παραγωγής οχημάτων και εξαρτημάτων της SEAT.

Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν τριάντα στελέχη από το τμήμα παραγωγής και την ομάδα περιβάλλοντος της SEAT σε συνεργασία με την εταιρεία Sylvestris, η οποία απασχολεί άτομα που διατρέχουν κίνδυνο κοινωνικής ένταξης και το Ίδρυμα Rubricatus, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με την προώθηση και ενθάρρυνση της αποτελεσματικής κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρίες.

Παράλληλα η ισπανική εταιρεία εγκατέστησε φωλιές για την προστασία των πτηνών, καθώς η περιοχή αποτελεί μεταναστευτική οδό για τα πουλιά στη Μεσόγειο. Σημειώνεται ότι  η περιοχή έχει μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον για τη διατήρηση της ποικιλομορφίας, ενώ είναι ενσωματωμένη στο δίκτυο Natura 2000.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Hyundai θα επενδύσει 34.65 δις δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων σε ορίζοντα 5 χρόνων.

Peugeot - Ηλεκτρικό ποδήλατο

Η Peugeot δραστηριοποιείται εκτός από τον τομέα του αυτοκινήτου και σε εκείνον του ποδηλάτου και τώρα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο εκτός από τα πεντάλ, κινείται και μόνο του με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα.

Citroen Racing

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, σε Ισπανία και Αυστραλία και ο τίτλος του πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά παραμένει ανοικτός.

Skoda Felicia

Στην «ταυτότητα» του Skoda Felicia αναγράφεται ημερομηνία γέννησης 17 Οκτωβρίου του 1994, κάτι που σημαίνει ότι σε δυο μέρες έχει γενέθλια, καθώς και ότι γίνεται 25 ετών.

ΥΠΑ

Στο πρώτο 9μηνο του 2019 οι επιβάτες που κινήθηκαν από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια έφτασαν τα 54.5 εκατ. που αντιστοιχεί σε αύξηση 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αυτή η αύξηση έρχεται και από την αύξηση των πτήσεων που βρίσκεται στο 4.1 %.

Πρωτάθλημα Ιταλίας, Rally due Valli

Οι Γκρουνιόλα-Ομέτο δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης στα bucket του Volkswagen Polo R5 (αντικατέστησαν το Skoda Fabia R5) είναι οι νικητές του προτελευταίου γύρου για το πρωτάθλημα Ιταλίας, κερδίζοντας τις 7 από τις 11 Ειδικές Διαδρομές του ασφάλτινου ράλι Ντούε Βάλι.

SEAT

H ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., εισαγωγική των οχημάτων SEAT στη χώρα μας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για ορισμένα μοντέλα Leon και Ateca.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο internet οι πιο καθαρές φωτογραφίες του νέου Golf που έχουμε δει μέχρι στιγμής, από μια πηγή που αποτελεί έκπληξη, ένα group φίλων της Volkswagen στο Facebook, από την Τσεχία.

Renault

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον οχτώ μοντέλα τα οποία να κινούνται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και το Twingo φαίνεται να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.

FCP4Concumers

Πέρα από τα τοτέμ που αναγράφουν τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύντομα θα δούμε να τοποθετούνται κάποιες νέες εξτρά οθόνες.